Dışişleri Bakanlığı Nijerya'ya Taziye Mesajı Yayımladı

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya'nın güneyindeki bir petrol rafinerisinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere taziye mesajı yayınladı.

Dışişleri Bakanlığı  Nijerya'ya Taziye Mesajı Yayımladı

Mesajında "Nijerya’nın güneyinde bir petrol rafinerisinde meydana gelen patlamada en az 100 kişinin hayatını kaybettiği derin üzüntüyle öğrenilmiştir.

Hayatını kaybedenlerin yakınları ile dost ve kardeş Nijerya halkına içten taziyelerimizi sunuyor ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz" dendi.

Nijerya'nın güneyinde 22 Nisan da yasa dışı petrol rafineresinde patlama sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 109'a yükseldi.
Nijerya Devlet Başkanlığı Sözcüsü yazılı açıklamasında Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin yaşanılan bu olayın 'facia ve ulusal bir felaketi 'olarak nitelendirdi.
Başkan Buhari patlamada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılarada acil şifa eyalet hükümeti ile halkına başsağlıgı dileklerinde bulundu.
Felaketin ardından  Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı (NEMA)arama çalışmaları başlatan Buhari' Hepsi yakalanıp adalete teslim edilmeli 'dedi.