Dilan Polat ve Engin Polat'tan Mal Varlıklarıyla İlgili Şok Açıklama!

Dilan Polat ve Engin Polat çifti, Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) tarafından yürütülen soruşturma sonucunda mal varlıklarına el konulmasının ardından sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Açıklamada çift, toplumdan özür dilemenin Allah karşısında yeni bir yönelim içinde gösterişten uzak olunması gerektiğinin bilinci içinde olduklarını ifade etti.

Dilan Polat ve Engin Polat'tan Mal Varlıklarıyla İlgili Şok Açıklama!

MASAK Soruşturması ve El Koyma Kararı

MASAK’ın talebi üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Polat çiftine ait 15 şirkette arama kararı çıkarıldı ve bu aramalar sonucunda birçok materyale el konuldu. Çiftin mal varlıklarına bu şekilde el konulması, gündeme dair önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

Açıklamada Çiftin İfade Ettiği Duygular

Çift, yaşanan süreci şu sözlerle ifade etti: “Zamanın bu vaktinde tüm vatandaşlar gibi bizler de hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Biz de her insan gibi beşeri hatalar yapabiliyoruz. Ticaret yaparken, bazen toplum önünde çeşitli insani ve dünyevi nedenlerden kaynaklı aşırılıklar ve gösterişlerimiz olmuştur. Bu nedenle öncelikle Allah huzurunda mahcubiyetimiz, sizler karşısında da düşüncesizliklerimiz ve nezaketsizliklerimiz olmuştur. Her şerrin içinde bir hayır vardır diye söylenegelen ve asla değişmeyen bir kural vardır.”

Hukuki Değerlendirme ve Savunma

Çift, devam eden soruşturmayla ilgili olarak şunları ifade etti: “MASAK raporuna göre hakkımızda vergi sorumluluğu dışında başka bir suçlama, tespit ve delil bulunmamaktadır. Hukukçularımızın değerlendirmesi ve bilirkişilerin bilimsel mütalaaları, vergi sorumluluğu dışında örgüt suçu, kara para, bahis gibi suçlamaların yer alamayacağını göstermektedir.”

2023/10/02/dilan-polatin-kardesi-807281.jpg

Medya ve Eleştirilere Yanıt

Ayrıca çift, sosyal medya ve bazı medya organlarından gelen eleştirilere de değindi ve “Zalim, şahsiyetsiz işbirlikçilerin mumu sönecektir.” diyerek kendilerini savundu. Bu sözlerle çift, kendilerini haksız yere eleştirenlere karşı durduklarını açıkça belirtti.

Yeni Bir Yönelim ve Özür

Tüm bu gelişmeler ışığında çift, yaşanan süreçten dersler çıkardıklarını ve toplumdan özür dileyerek yeni bir yönelim içinde olduklarını belirtti. Soruşturma sonuçlarının beklendiği ve yargının işleyişiyle sonucun netleşeceği açıklamada vurgulandı. Dilan Polat ve Engin Polat çifti, yaşanan bu zorlu süreci geride bırakarak adımlarını yeni bir başlangıca doğru atmaya kararlı görünüyorlar