Dikkat! 43 il için acil sarı ve turuncu uyarı geldi! Bu illerde bugün hava nasıl olacak

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından uyarıda bulundu. Vali Gül, yağışların bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli olacağını duyurdu.

Dikkat! 43 il için acil sarı ve turuncu uyarı geldi! Bu illerde bugün hava nasıl olacak

Created with AIPRM Prompt "Rewrite Article | Keyword-Rich Content"

43 İl İçin Meteorolojik Uyarı: Hava Durumu ve Tedbirler

İstanbul Valisi Davut Gül'den Uyarı

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından uyarıda bulundu. Vali Gül, yağışların bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli olacağını duyurdu.

İstanbul'da Yağış Uyarısı

İstanbul'da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla uyumlu olarak devam eden yağışların başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere, il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlara karşı dikkatli olunmalı.

Karadeniz İçin Sağanak Yağış Uyarısı

Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Çankırı çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli olunmalıdır.

Rize, Trabzon ve Giresun'da Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde su baskınlarına karşı önlem alınmalıdır.

43 İl İçin Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 43 il için uyarıda bulundu. Sarı kodlu uyarılar Amasya, Ankara, Artvin, Balıkesir ve diğer 31 il için geçerli. Turuncu kodlu uyarı ise Adana, Osmaniye, Samsun ve Hatay için yapıldı.

Hava Durumu Değerlendirmesi

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun (Şanlıurfa hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Ankara, Çankırı, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Ordu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olabilir.

Bugün Hava Nasıl Olacak?

İstanbul ve Bursa

İstanbul ve Bursa'da sağanak yağışlar Salı gününe kadar devam edecek. Su baskınlarına karşı tedbirli olunmalıdır.

Ankara

Ankara'da su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır.

İzmir

İzmir'de hafif yağmurlar beklenmektedir.

Antalya

Antalya'ya gök gürültülü şiddetli yağmurlar gelebilir. Su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır. Ayrıca denizde hortum tehlikesine karşı tedbirli olunmalıdır.

Diğer Bölgeler

Marmara'da yağmur Sakarya, Kocaeli, Balıkesir ve Yalova boyunca geniş alanda Salı'ya kadar sürecek. İç Anadolu'da su baskını ve doluya karşı tedbirli olunmalıdır. Ege'de Denizli, Afyon, Uşak ve Kütahya'da yağmur kuvvetli olacak. Akdeniz'de Isparta, Burdur, Mersin, Adana ve Hatay'da sel tehlikesi bulunmaktadır.

Karadeniz ve Doğu Anadolu

Karadeniz'de Karabük, Samsun ve Trabzon hattı boyunca yağmurlar kuvvetli olacak. Doğu Anadolu'nun genelinde Malatya'dan Erzurum’a kadar sağanak yağışlar görülecek.

Bu hava durumu uyarılarına dikkat ederek, olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmanız önemlidir. Unutmayın, hava durumu koşulları sürekli olarak güncellenebilir, bu yüzden takipte kalmak önemlidir.