Didim'de Zabıta Müdürüne silahlı saldırı

Aydın'da Didim Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu'na silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrasında olay ile ilgisi olan 6 kişi gözaltına alınırken ,şüphelilerden 3'ü tutuklandı.

Didim'de Zabıta Müdürüne silahlı saldırı

Didim’de gerçekleşen olayda edinilen bilgilere göre Didim Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu,10 gün önce evinin önünde kar maskeli bir kişi tarafından 5 el kurşun sıkıldı.  Olayda yaralanan zabıta müdürüne atılan mermilerden 2'si sağ ayağına, 1'i ise sol ayağına isabet etmişti.
Hastaneye kaldırılarak ameliyat olan Hacıfettahoğlu’nun durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan emniyet ekipleri çevre vatandaşlarının bilgisi ve çevre işyerlerinin güvenlik kameralarını tek tek inceledi.  

İstanbul Silivri'de yakalandılar

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren yüzü maskeli, siyah şapkalı, siyah montlu şahsın kaçış bölgelerinde çalışma başlattı. Olayı araştıran ekipler saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin ve olayın azmettiricilerinin bulmak için  Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekiplerin ortak çalışması ile şüpheliler  İstanbul Silivri'de bir villada yakalandılar. Gözaltına alınan 6 kişinin ifadelerinin alınmasının ardından 3’ü tutuklandı.

Şüphelilerden 3 kişi tutuklandı
Gözaltına alınan kişilerden tetikçi olduğu iddia edilen M.A.S.'nin emniyette susma hakkını kullandığı, azmettirici olduğu iddiası ile gözaltına alınan iş adamı A.O.'nın da tüm iddiaları reddettiği ve adı geçen kişileri tanımadığını söyledi.  Emniyetteki sorguları tamamlanan M.A.S, E.A., C.T., H.A., A.O. ve M.O. isimli 6 şüpheli Didim Adliyesine sevk edilirken E.A., M.A.S. ve M.G. tutuklandı. A.O., M.O. ve C.T. denetim imzası atmak ve yurtdışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.