Devletten Aylık 216 Lira Elektrik Desteği Kimler Başvurabilir Başvurular Nasıl Yapılır

Devletten ihtiyacı olan hanelere aylık elektrik desteği veriliyor. 1 Mart 2019’da başlayan başvurular halen devam ediyor. Peki kimler bu destekten yararlanabiliyor, başvurular nasıl yapılacak.

Devletten Aylık 216 Lira Elektrik Desteği Kimler Başvurabilir Başvurular Nasıl Yapılır

Elektrik desteğinde baz alınan konu ailelin geliri. Sosyal yardım almaya hak kazanan vatandaşlara verilen bu destek hanedeki kişi sayısına göre farklı rakamlar olarak veriliyor. Hane başına 108-206 TL arasında ödeme yapılıyor.

Hanenin ortalama geliri kişi başı aylık asgari ücretin 3’te birinden az olması gerekiyor. Yani 1 temmuz itibariyle kişi başı aylık gelirin 1.833 liranın altında olması gerekiyor.

Ödemeler PTT’den

Ödemeler her ay düzenli olarak PTT aracılığıyla yapılıyor. Doğrudan para yardımı yapılmamakta, fatura ödemelerinde yardım miktarı faturadan düşmektedir.

Ne Kadar Yardım Yapılıyor

Yapılan elektrik yardımı hanedeki kişi sayısına göre değişiyor.

  1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 lira).

  3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 lira).

  4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 lira).

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh (206 lira) karşılığı tutarınca nakdi destek sağlanır.

Kimler Faydalanabiliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesinde, destekten faydalanabilen kişiler şöyle ifade ediliyor:

"Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır."

Kronik hastalığı olan ve evinde cihaza bağlı olarak yaşayanlara da elektrik desteği veriliyor. Kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların yaşadığı hanelere şu destekler veriliyor;

Elektrik tüketim desteği,

Kesintisiz güç kaynağı desteği,

Birikmiş elektrik borcu desteği.

Yani cihaza bağımlı kronik hasta ihtiyaç sahiplerine hanedeki kişi sayısına göre 216 lira yerine 432 liraya kadar elektrik tüketim desteği sağlanıyor. Faydalanmak isteyenler başvuruyu, il ve ilçedeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapabilecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /