Deterjan Pazarı Com vurgun iddiası! Yüzlerce insan firmayı bastı

Ankara'da üç katı kazanç vaatleriyle 40 bin kişiyi mağdur ettikleri iddia edilen Deterjan pazarı Com firması çok sayıda kişi tarafından basıldı. Yüzlerce kişi firma önüne gelerek haklarını istedi. Dolandırıldıklarını söyleyen vatandaşlar firmaya tepkilerinin gösterirken mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Deterjan Pazarı  Com  vurgun iddiası! Yüzlerce insan firmayı bastı

Yüzlerce insan Deterjan pazarı firmanın önüne gelerek firmaya tepkide bulundu. Vatandaşlara banyo topu yapmaları için hammadde satan ve yaptıkları ürünleri getirenlerden aldıkları fiyatın 3 katı bir fiyatla geri alacaklarını söyleyen firma sisteminin oluşturdu. Siteme üye olan yüzlerce vatandaş ücretlerinin alırken, www.lockhartindustries.com, www.lockhartindustries.com, son aylarda yapılması gereken ödemelerin yapılmadığını belirtildi. Ürünleri satan kimselerin olmaması ve firma yetkililerine ulaşamadıklarını belirterek firma önünde toplandılar.

40 bin kişi mağdur edildi

40 bine yakın mağduru olduğu iddia edilen firmanın Ankara'nın Kahramankazan ilçesi Saray Mahallesi'nde bulunan fabrikasının önünde çok sayıda vatandaş toplandı. Fabrika önüne gelen yüzlerce vatandaş kolilere zarar vererek, yönetim ofisine çıkmaya çalıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tepkili vatandaşları firmadan uzaklaştırmaya çalıştı. 

"Çevremdekilerle birlikte 200 bin lira zararımız var"

Fabrika önüne toplanan mağdur vatandaşlardan biri olan Seyithan Topaklı, kendisinin 40 bin lira, çevresinin ise toplamda 200 bin lira zarara uğradığını iddia etti. Sözlerine  "İlk başlarda bir sıkıntı yoktu. 30 günde teslim ediyorduk, paramızı alıyorduk. Bu önce 60 güne, daha sonra 90 güne çıktı. Şu an hiçbir şekilde ne paramızı alabiliyoruz ne ürünlerimizi teslim edebiliyoruz. Bu 2 yıldır devam eden bir sistem. Geçen yıl da yine böyle paramızı alamadığımız bir dönem olmuştu ama bu kadar uzamamıştı. İnternet siteleri kapalı, kimseye ulaşamıyoruz. Bir yetkili yatıracak paramız yok diyor, birisi 2 güne yatacak diyor. Haziran ayından beri bizi erteliyorlar. En son namus sözü verdiler ama Süleyman Bey'e ulaşılamıyor. Çok mağduruz, kendi zararım 40 bin lira. Aileme, arkadaşlarıma da tavsiye ettim, toplam çevremle birlikte 200 bin liralık zararımız var. Onlarla birlikle geldik, hep beraber hakkımızı aramaya çalışıyoruz" diyerek tepkisini gösterdi.

Öte yandan konu ile alakalı firma sahibi olan Süleyman Kocabaş'ın sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayınlarda yanında görülen ve Kocabaş'a yakın olduğu iddia edilen şahıs, vatandaşların tepkileri üzerine fabrikanın kapısında sorulara cevap vererek, "Ben de buraya bugün geldim. 3 aydır burada değildim. Biz de kimsenin mağdur olmamasını istiyoruz. Süleyman Kocabaş parası olsa ödemez mi? Kendisi açıklama yapacak" diye konuştu.

Firma resmi web sitesi kapalı

Çok sayıda mağdur olan vatandaş bazı arkadaşlarının sinir krizleri geçirdiği, bazılarının intihara teşebbüs ettiğini aktardı.Öte yandan vatandaşların firmanın resmi web sitesine ulaşamaması vatandaşları tedirgin ederken firma yetkilileri çıkan haberleri yayınladı.