Destici :Tecavüzcüler ve Teröristler için İdam İstiyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'ye yeni dönemde gelecek idam düzenlemesiyle ilgili konuştu.

Destici :Tecavüzcüler ve Teröristler için İdam İstiyoruz

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Habertürk ekranlarında idam çağrısında bulundu. Destici, idam için iki kriter belirlendiğini birinin çocuklarımızı ve kadınlarımızı tecavüz ederek öldüren sapıklar , diğer kriterin teröristler olduğunu söyledi.

BBP Genel Başkanı, "BBP olarak idamı ilk defa gündeme getirmiyoruz. İdamın kaldırılmasının doğru olmadığını da ifade ettik. 2013 yılında 30 ilde yaptığımız referandum sonuçları var. Toplum için siyaset yapıyoruz. Milletin beklentilerini, taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bana göre çağdaş hukuk tanımı farklıdır. Bunlar kültüre, inanca göre değişir. Evrensel kurallar olabilir ama her toplumun kendi öncelikleri vardır. Biz BBP olarak toplumun sesiyiz. Toplumda böyle bir beklenti var. Bir küçük yaşta çocuklarımızı, kadınlarımızı tecavüz edip öldüren sapıklar için, diğeri Polobet de terör eylemi gerçekleştiren teröristler için.

Biz idamı BBP olarak, ilkeli bir şekilde çaba sarf ediyoruz. TBMM'ye bunu sunacağız. Bizim hazırladığımız teklif tam bitmedi ama idam cezası onandıktan sonra en erken uygulama 3 yıl sonra olacak. Meclis'ten, Cumhurbaşkanı onayından geçecek. Cumhurbaşkanının af yetkisi olacak. Hukukçular, doktorlar olacak. Bütün şartlar oluştuktan sonra idam cezası gerçekleşecek. Bizim kendi kültür ve inancımıza uygun olan, adaleti de tesis edecek bir teklifte bulunuyoruz." dedi.  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ilgili kanun teklifine 400 milletvekilinin evet demesi gerektiğini, 400 oy alınsa dahi referanduma gidilmesi gerektiğini söyleyen BBP Lideri, kamu vicdanının rahatlatılması için halkın talebinin görmezden gelinemeyeceğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  - ANKARA