DEPREM BÖLGESİNİN 1 NUMARALI SORUMLUSU SON DURUMU ANLATTI

Kahramanmaraş AFAD Kriz Yönetimi Valisi ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş´ta son durumu anlattı.

DEPREM BÖLGESİNİN 1 NUMARALI SORUMLUSU SON DURUMU ANLATTI

Vali Çiçek, Kahramanmaraş'ta ulaşılmayan enkazın bulunmadığını belirterek, "Arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyorlar. Termal kameralarımız, arama köpeklerimiz, sismik ses arayıcılarıyla bütün enkazların başındayız. Hiçbir yeri sahipsiz bırakmıyor devletimiz. 135. saatte canlı çıkarma imkanı bulduk. Biz ümitle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilimizde büyük yıkımlara neden oldu. Arama kurtarma çalışmalarının devam ederken şehirdeki son durumu Kahramanmaraş AFAD Kriz Yönetimi Valisi ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek aktardı.

Melis Yaşar'ın sorularını yanıtlayan Gökmen Çiçek, Kahramanmaraş'ta ulaşılmayan enkaz kalmadığını belirtti. Ekiplerin aralıksız mücadeleye devam ettiğini dile getiren Vali Çiçek, "Öncelikle hepimizin başı sağ olsun ve bütün milletimize geçmiş olsun. 100 yılın gördüğü en büyük afeti yaşadık. Bu kadar büyük ölçekli bir afet belki 200-300 yıldır yoktu. Hiçbir devlet bu işle inanın tek başına başa çıkamaz: Ama bizim memleketimiz herkes STK'sıyla, devletiyle, belediyeleriyle alana aktı. Şu an için bütün enkazlarda mutlaka araçlarımız çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Çiçek´in konuşması şu şekilde:

“Şu an Kahramanmaraş merkezde sadece 5 bin 482 ekip enkazlarda arama kurtarma yapıyorlar. 25 ülkeden gelen arama kurtarma ekipleri alanlarda çalışıyorlar. 25 dakika önce bir canımızı kurtardı. Arkadaşlarımız zamanla yarışıyor. Arkadaşlarımız burada 7/24 ihbar alıyorlar. İçişleri bakanımız alanda enkazları tek tek geziyor. Termal kameralar ve köpeklerle her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Türkiye'deki tüm iş makinelerinin üçte biri şu an afet bölgesinde. Hiçbir yeri sahipsiz bırakmıyor devletimiz.

Biraz çadır sıkıntımız var ama onu da kısa sürede konteyner kentlerle çözeceğiz. Elazığ'da 96 saatte en son canı çıkardık. Fakat burada 135. saattir hala canlı çıkarma imkanı bulduk. Biz 15 gün boyunca ümitle çalışacağız.”