Deprem bölgesinde 27 bin 253 konutun yapımına başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde 27 bin 253 konutun inşasına başlandığını duyurdu.

Deprem bölgesinde 27 bin 253 konutun yapımına başlandı

Depremin etkilediği 10 ilde bir yandan en kaz kaldırma çalışmaları devam ederken, şehirlerin inşasına da diğer yandan başlandı. Bölgede ki çalışmaları yakından takip eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde 27 bin 253 konutun inşasına başlandığını duyurdu. 

Konutların şehirlerin kültürüne uygun olarak inşa edileceğini söyleyen Kurum, yapım çalışmalarının başladığını, 11 ilde eş zamanlı olarak toplamda 27 bin 253 konutun yapının devam ettiğini aktardı.

Diyarbakır'ı hep birlikte ayağa kaldıracağız

Yaşanan deprem sonrasında 11 ilde 85 milyon vatandaşın seferber olduğunu söyleyen Bakan Kurum, deprem sonrasında adalet bakanı ve milletvekillerinin Diyarbakır'a hızlı bir müdahale gerçekleştirdikleri aktardı. Zor günlerin geçeceğini vurgulayan Bakan Kurum, "mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için vatandaşlarımızın yanında olmak için gayret gösteriyoruz. Hasar tespit çalışmaları eş zamanlı yürütülüyor.Hasar tespit çalışmalarına müteakip kalıcı konut sayımızı belirleyeceğiz. Diyarbakır'ı da hep birlikte ayağa kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

5 ilde hasar tespit çalışmaları bitti

Yeni konutların ihyasını yapacaklarını aktaran Bakan Kurum, "5 ilde hasar tespit çalışmaları bitti. Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de hasar tespit çalışmaları bitti. 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 706 bin binada inceleme yapıldı.İçerisinde 821 bin 302 bağımsız bölümden oluşan 279 bin binanın yıkık acil yıkılacak ve ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Diyarbakır'da da 6 bin 652 binanın yıkık acil yıkılacak ve ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Diğer illerimizde ise yüzde 90'ın üzerinde hasar tespit çalışmalarını tamamladık." diye konuştu