Depoları Fullemeye Hazır Mısınız? Salı Günü Motorine Dev İndirim Yapılacak

Uluslararası piyasalarda Brent Petrol fiyatının düşüşe geçmesiyle beraber akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Fiyatlarda yukarı yönlü ciddi hareket olmaması halinde motorinde 1,5 TL ile 2 TL arasında bir indirim yapılması bekleniyor.

Depoları Fullemeye Hazır Mısınız? Salı Günü Motorine Dev İndirim Yapılacak

Brent petrolün varil fiyatı uluslararası mecralarda 91,36 dolardan alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. Çin'de süren koronavirüsü kısıtlamaları, ABD ile Avrupa'da agresif faiz artırımlarının beklenilmesi gibi faktörler, ekonomileri yavaşlatacağı ve böylece yakıt talebini de azaltacağı endişelerini ortaya çıkarıyor. Brent Petrolde teknik olarak baktığımızda 91,50 ile 92, 31 dolar aralığının direnç ve 90,69 ile 89,88 dolar aralığının ise destek bölgesi şeklinde takip edileceği belirtiyor.

Motorinde Büyük İndirim Beklentisi

Brent Petrol fiyatındaki hareketlilik sonrasında motorinde en az 2 TL tutarında bir indirim yapılması bekleniyor.


Petrol Fiyatları Devamlı Değişiyor

18 Ağustos Perşembe günü motorine gitmiş 9 kuruş zam, benzine ise 83 kuruş indirim yapılmıştı. 20 Ağustos cumartesi günü motorine 1 lira 7 kuruş zam yapılmasının sonrasında 25 Ağustos Perşembe günü motorine 95 kuruş zam ve 30 Ağustos salı günü ise benzine 1 lira 4 kuruş indirim yapılmıştı.