Denizli Valiliği'nden Açıklama Geldi! Acıpayam 'Afet Bölgesi' İlan Edildi

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Valilik'ten son dakika açıklamaları art arda gelmeye devam ediyor. Son depremler neticesinde AFAD'ın bölgedeki çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Vali Karahan, Denizli Acıpayam'ın 'Afet Bölgesi' ilan edildiğini açıkladı.

Denizli Valiliği'nden Açıklama Geldi! Acıpayam 'Afet Bölgesi' İlan Edildi

Denizli Valiliği'nden Açıklama Geldi! Acıpayam 'Afet Bölgesi' İlan Edildi

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, 20 Mart'ta meydana gelen ve 5.5 büyüklüğünde olduğu açıklanan depremde, 343 ev ile yapının ağır hasar gördüğü tespit edilirken, AFAD tarafından Acıpayam'ın 'Afet bölgesi' ilan edilmesine karar verildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Hasan Karahan "Bölge, İçişleri Bakanlığı tarafından 'Genel Hayata Etkililik' kapsamında alındı. Bu zaten olması gereken bir şeydi. Vergi ve prim borçları için alınması gereken bir karardı." ifadelerini kullandı.

Dün de Sallanmıştı!

Denizli'nın Acıpayam ilçesinde son 2 haftada yüzlerce deprem ve artçı sallantı kayedilirken, bölgede zaman zaman depremlerden dolayı okulların tatil edildiği belirtiliyor. Bölgedeki çocuklara psikolojik destek verileceğini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin yaşadıkları deprem şokunu atlatmaları için yeni programlar başlatılacağını bildirmişti. Dün Elazığ ve Denizli'de meydana gelen depremler civar illerden de hissedilmiş, Türkiye'nin iki ayrı bölgesi adeta beşik gibi sallanmıştı.