Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Açıklaması

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Halk Tv kanalında sarf ettiği sözlerden dolayı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Açıklaması

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Halk Tv kanalında sarf ettiği sözlerden dolayı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattı. Uğur Dündar tarafından Halk Tv ekranlarında yayınlanan Halk Arenası programına katılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in açıklamalarıyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, iki sanatçının da ifade işlemleri için Cumhuriyet Başsavcılığı'na davet edildiğini belirtildi. Başsavcılık açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın kuruluşları ile kamuoyuna saygıyla duyurulur.