Cumhurbaşkanlığı'ndan Yeni 'Af' Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığı'nda toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı devam ederken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Yeni 'Af' Açıklaması

MHP ve AK Parti arasında çıkan Af tartışmalarıyla ilgili konuşan Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AF konusunda yaptığı açıklamanın MHP'ye yönelik herhangi bir eleştiri olmadığını bu konuda yanlış anlaşılma olduğunu söyledi.

Af konusunda son kararı TBMM'nin vereceğini söyleyen Kalın, öğrenci andı konusundaki tartışmalarla ilgili, "Buradan yeni bir siyasi polemiğe girmek doğru değil. Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok. Hukuki açıdan bakıldığında Danıştay'ın kendini yürütme yerine koyup böyle karar vermesi var. Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi arabistan ajanları tarafından İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğunda katledilmesiyle ilgili, "Biz de soruşturmayı takip ediyoruz. Bununla ilgili incelemeler yapılacak. Savcılık tarafındanbilgiler paylaşılacak. Cemal Kaşıkçı cinayeti işlendiği günden itibaren hassas bir çalışma yürütüldü. Cumhurbaşkanımız olayın bütün yönleriyle aydınlatılması için gerekli adımların atılacağını belirtti." dedi.