Cumhurbaşkanının Duyurduğu Aftan Hangi Borçluların Yararlanacağı Belli Oldu 10 Milyon Dosyaya Af

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘icralık borç’ düzenlemesinin detayları belli olmaya başladı. Af kapsamında 10 milyon dosyaya af gelecek ve 5,5 milyon kişi bundan yararlanacak.

Cumhurbaşkanının Duyurduğu Aftan Hangi Borçluların Yararlanacağı Belli Oldu 10 Milyon Dosyaya Af

Geçtiğimiz gün kabine toplantısı sonrası açıklanan af duyurusunun detayları belli oldu. 2 bin liranın altındaki borçların kapanacağı dosya sayısının 10 milyon olduğu belirlendi. Bu 10 milyon dosya, yaklaşık 5,5 milyon vatandaşa ait.

Hangi Borçlar Bundan Yararlanacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının ortak çalışma ile yaptığı düzenleme detayları belli olmaya başladı. Bu dosyaların geneli, 2 bin liraya kadar olan elektrik, doğalgaz, su ve telefon borçlarının tasfiyesini kapsıyor. Bunun dışında 2 bin liraya kadar olan farklı dosyalar bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Açıkladı

Erdoğan, kabine toplantısı sonrası, "15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülmesi ve tasfiyesini sağlıyoruz" demiş ve açıklamasının devamında "Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir. Yaklaşık 10 milyon dosya ve 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır" demişti.

Borcu 2 Binden Fazla Olan Dosyalar Nasıl Olacak

Türkiye gazetesinden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre; Örneğin, herhangi bir vatandaşın 2 bin 1 liralık elektrik borcu varsa, bu borç tasfiye edilmeyecek, 2 bin liralık silmeyle geriye 1 liralık borç kalması söz konusu olmayacak.

Af kapsamı 15 Ağustos 2022’den önceki borçları kapsayacak ve bir defa mahsus uygulanacak bir tasfiye olacak.

Bu kapsamda borçlu olan vatandaşların herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak, borçlar doğrudan silinecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /