Cumhurbaşkanından Flaş Talimat Doğrudan Vatandaşın Cebine Yansıyacak

Yaklaşan seçimlerle beraber hükümet yeni projeler için atağa kalktı. Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma otomobilden cep telefonuna kadar birçok ürünü kapsayacak.

Cumhurbaşkanından Flaş Talimat Doğrudan Vatandaşın Cebine Yansıyacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Maliye Bakanlığına, ‘’ yılbaşına kadar hazırlıklarınızı tamamlayın talimatı’’ verildi. tv100.com yazarı Candaş Tolga Işık, ekonomide yaşanan yıkıma karşı hükümetin yeni bir hamle hazırlığında olduğunu ve Maliye Bakanlığı'nda yürütülen çalışmanın perde arkasını yazdı. Yapılacak bu çalışmalarla vatandaşın ekonomik yönden rahatlatılmasına fırsat sunulacak, vatandaşın cebi daha rahat edecek.

Halkın cebine doğrudan yansıyacak projeler hakkında Candaş Tolga Işık, kaynaklardan edindiği bilgileri şu şekilde ifade etti;

Sosyal Konutun Sandığa Yansıması

Hükümet, seçim sathı mahaline girilirken gençlere ve düşük gelirli vatandaşlara yönelik bir adım attı ve bir konut projesi açıkladı. Sandıktaki yansımasını henüz bilmiyoruz.

Muhalefet bu projeyi gerçekleşmesi mümkün olmayan hayali vaatler olarak görüyor ve eleştiriyor. Ancak Ankara’daki kaynaklarımızdan duyduklarımız o ki AK Parti tarafından ekonomiye dair artık herkesin kabul ettiği yaşadığımız büyük yıkıma dair bir dizi hamle daha gelecek.

Perde Arkasında Berat Albayrak Var

Maliye Bakanlığı'nda şu sıralar hummalı bir çalışma var. Maliye Bakanı Nureddin Nebati direksiyonda ama bu sürecin perde arkasındaki esas isim Berat Albayrak. Duyduklarımı teker teker yazayım.

İşletmelere Kredi Desteği

Kredi Garanti Fonu’nun kesesi açılıyor. Özellikle işletmelere yönelik ciddi kredi destekleri getirilmeye hazırlanılıyor. Bu kapsamda yeni bir vergi affı ve yeni bir düzenleme de gündemde.

ÖTV İçin Hazırlık

Maliye kaynakları otomobilden cep telefonuna kadar birçok kalemde başta ÖTV olmak üzere çeşitli vergi indirimleri hatta bazı vergileri kaldırmaya gidecek kadar adımlar için çalışıldığını ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı’ndan Talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maliye’ye yılbaşına kadar hazırlıklarınızı tamamlayın talimatı vermiş. Muhtemelen bu takvime sadık kalınırsa yılbaşından hemen önce ya da hemen sonra ekonomiye dair direkt vatandaşın cebine yönelik paketler açıklanacak.

Kaynak Ne?

Açıklanacak açıklanmasına da herkes gibi benim de merak ettiğim şu: Bunların kaynağı ne? Diyelim ki cep telefonunda, otomobilde ÖTV’yi kaldırdınız ya da kayda değer bir azaltmaya gittiniz Türk ekonomisi bunu nasıl finanse edecek? Daha doğrusu edebilecek mi? Karadeniz’de bulunan doğalgaz hepimizi çok mutlu etti ama memleketin tüm illerinde bir o kadar daha doğalgaz bulsak ancak bu açığı finanse edebiliriz. Peki o zaman tekrar soralım kaynak ne?

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /