Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Rusya Başbakan Yardımcısı Novak'la Önemli Görüşme Gerçekleştirdi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ve beraberlerindeki heyetleriyle Ankara'da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Rusya Başbakan Yardımcısı Novak'la Önemli Görüşme Gerçekleştirdi!

Görüşmenin Gündemi ve Tartışılan Konular

Cevdet Yılmaz, Rus-Türk Karma Ekonomik Komisyonu'nun olağan toplantısına katılmak üzere Ankara'da bulunan Rusya Başbakan Yardımcısı Novak ve beraberindeki heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görüşme sırasında, Cevdet Yılmaz'a TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ahmet Berat Çonkar, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar eşlik etti. Novak'a ise Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rusya Devlet Duması Başkan Yardımcısı Aleksander Babakov, Enerji Bakanı Yardımcısı Pavel Sorokin, Ekonomi Kalkınma Bakan Yardımcısı Vladimir İlyiçev, Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksander Gruşko eşlik etti.

Görüşmeden Çıkan Önemli Kararlar ve Odak Noktalar

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerde, liderler arasındaki sağlam diyalog ve yakın iş birliğinin önemi vurgulandı. İkili ilişkilerin bölgesel ve küresel sorunlara çözüm bulmada ne kadar kritik olduğu belirtildi. Küresel ve bölgesel gelişmelerin değerlendirilmesi, ticaret hacminin çeşitlendirilerek 100 milyar dolarlık hedefin artırılması yönünde alınacak tedbirler, liman altyapılarının güçlendirilmesi ve ihraç izinlerinin hızlandırılması gibi adımlar ele alındı.

İkili Ticarette Genişleme ve İş Birliği Konuları

Görüşmede ayrıca, ikili ticaretin daha da geliştirilmesi, yatırımların, turizmin ve yeni projelerin teşviki, enerji alanında Rusya ile iş birliğinin güçlendirilmesi gibi konular ele alındı. Ayrıca, Filistin-İsrail çatışmasının kalıcı ve barışçıl bir çözümü ve Gazze'ye insani yardım konularında Rusya ve Türkiye'nin ortak çaba göstereceği belirtildi.

Bu toplantı, Türkiye ile Rusya arasındaki stratejik iş birliğinin önemini ve her iki ülkenin de küresel konularda birlikte hareket etme kararlılığını bir kez daha gösterdi.