Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Sokağa Çıkma Kısıtlaması Açıklaması: Vatandaşımızın Sıkıntıya Düşmesine Gönlümüz Razı Olmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Millet Bahçesinin açılış töreninde koronavirüs nedeniyle alınan sokağa çıkma kısıtlamasının iptaline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Sokağa Çıkma Kısıtlaması Açıklaması: Vatandaşımızın Sıkıntıya Düşmesine Gönlümüz Razı Olmadı

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMLARINDAN SATIR BAŞLARI:

Salgın döneminde milletimizi bu hastalıktan korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Sokağa çıkma sınırlamaları da bu kapsamdaydı. Geçtiğimiz haftaki sınırlamanın ardından bu sınırlamayı tekrar kullanmayı düşünmüyorduk. Günlük 700'e düşen vaka sayısı yeniden 1000'li rakamlara dayandı. Bu olumsuz gelişme nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasını tekrar gündeme almak durumunda kaldık. Bu hafta sonu da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Bu 15 şehir başta olmak üzere vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirme bizi kararı yeniden değerlendirmeye sevk etti. Bu kararın farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2.5 ayı bulan bir aranın ardından yeniden günlük hayatını düzenleyen vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.

Bu uygulamayı o yüzden iptal kararı aldık. Vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle riayet etmelerini istiyorum. Eğer buna dikkat edersek bunu gerçekten uygularsak inanıyorum ki çok daha kısa zamanda gerek vaka sayısı ve vefat azalacak. Belki de bitecek. Aksi takdirde bu tür sınırlamaların yeniden gündeme gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Salgın dönemindeki kazanımlara sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız. Herkes kendi içine kapanırken, gelişmiş ülkeler arasında bile maske savaşları yaşanırken biz kendi vatandaşlarımıza sahip çıktık ayrıca 102 ülkeye el uzattık. 

DETAYLAR GELECEK...