Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni Askerlik Sistemiyle İlgili Konuştu

Milyonlarca genç ve ailesini yakından ilgilendiren yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmalarda sona gelindi. NTV'nin canlı yayın konuğu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni askerlik sistemi taslağının artık sonuna gelindiğini, gerek şahsının gerekse Milli Savunma Bakanı Sn. Akar'ın bu düzenlemeyi seçimden önce çıkarmak istediklerini fakat, ufak tefek düzenlemeler, ve yoğunluk sebebiyle düzenlemenin seçimden sonrasına kalacağını söyledi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından TBMM'nin açılmasıyla bi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni Askerlik Sistemiyle İlgili Konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan, yeni askerlik sisteminin seçimden önce mi , sonra mı çıkacağı, hali hazırda askerliğini yapanların bu düzenlemeden faydalanıp faydalanamayacağına yönelik soruları yanıtladı.

Milyonlarca genç ve ailesini yakından ilgilendiren yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmalarda sona gelindi. NTV'nin canlı yayın konuğu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni askerlik sistemi taslağının artık sonuna gelindiğini, gerek şahsının gerekse Milli Savunma Bakanı Sn. Akar'ın bu düzenlemeyi seçimden önce çıkarmak istediklerini fakat, ufak tefek düzenlemeler, ve yoğunluk sebebiyle düzenlemenin seçimden sonrasına kalacağını söyledi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından TBMM'nin açılmasıyla birlikte kanun düzenlemesinin meclise geleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni askerlik sisteminde bedelli askerliğin sürekli hale geleceğini tekrar vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuyla ilgili tabi benim arzumda, savunma bakanımızın da arzusu, seçim öncesi kanunu çıkarmaktı. Yoğunluklar sebebiyle, çalışmalar nedeniyle şu an bitiremedik. Şu an biti, Taslak bir tasarı noktasına geldi. Seçim sonrası , geçenlerde açıkladığım gibi, bunun üzerinde duracağız, milletimizin askerlikle ilgili bağını zedelemeyecek, yaşanan yığılmayı ortadan gidereceğiz. Bedelli bedelsiz, bedelli çıkacak mı, çıkmayacak mı, bu işi artık bitirdik. Artık bedelli daimi olarak var. Ve bununda , Euro, TL, Yurtiçi, Yurtdışı böyle bir şey de yok. Kur neyse durum bunu her iki tarafta. Bundan sonra tabi, bir de savunma bakanımızın bu konuyla ilgili çalışmaları etraflıca, kendisi inşallah o da anlatacak. Seçim sonrasında da bunu inşallah meclis açıldığında, kanunlaştırarak, ilk işlerimizden birisidir diyebileceğim kanun bu olacaktır." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer meselelerle ilgili açıklamaları için tadresini ziyaret edebilirsiniz.