Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çok sayıda atama yapıldı

31 Ekim 2022 Tarihli ve 31999 Sayılı Resmî Gazete ‘de çok sayıda atama kararı yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla gerçekleşen atamalar Resmî Gazete ’de yer alırken iki üniversiteye yeni rektör ataması gerçekleşti. Bunun yanında Büyükelçi atamaları, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne atamalar, İletişim Başkanlığı'na , Sermaye Piyasası Kurulu'nda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na atamalar yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çok sayıda atama yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iki üniversiteye rektör ataması

Lokman Hekim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatih Gültekin, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Ahmet Kesik atandı. Yapılan atamalar 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldı.

MEB’de yapılan diğer atamalar ise Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne Hasan Ünsal, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü'ne Murat Süt'ün ataması yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı'nda açık bulunan Teknik Hizmetler Genel Müdür Yardımcılığı'na  ise Murat Soykan'ın ataması yapııldı.

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayınlandı

Resmi Gazete’de yayınlanan atamalara göre Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Nurdan Bayraktar Golder, Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Zeki Levent Gümrükçü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Metin Feyzioğlu, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, Uluslararası Siyasi Kuruluşlar Genel Müdür Yardımcısı Güven Begeç, Kosova Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Antlaşmalar Genel Müdür Yardımcısı Sabri Tunç Angılı atandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne atamalar Resmi Gazete'de

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Lütfi Karabacak, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Gökhan Bahçecik, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Haluk Yıldız, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Hakan Demir, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Ahmet Saraç, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Zekeriya Şentürk, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne de Adem Bacanlı atandı.

İletişim Başkanlığı'na atamalar Resmi Gazete'de

İletişim Başkanlığı'nda açık bulunan Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü'ne Mehmed Zahid Talha Arar, Antalya Bölge Müdürlüğü'ne Esen Diler, Bursa Bölge Müdürlüğü'ne Ali Fuad Gölbaşı, Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne Fikret Dişlioğlu, Gaziantep Bölge Müdürlüğü'ne Mücahit Taşkın, Samsun Bölge Müdürlüğü'ne Ebu Bekir Ayrancı atandı.

Sermaye Piyasası Kurulu'nda yeni görevlendirmeler

Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekili Mutalip Ünal ve Sermaye Piyasası Kurulu Üyesi Ali Akay görevden alındı. Onların yerlerine ise, Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekili olarak Enver Usca, Sermaye Piyasası Kurulu Üyesi olarak da Bülent Murat Haholu atandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na atama Resmi Gazete’de

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyesi Muhammet Hüseyin Bilgiçoğlu görevden alındı. Boşalan koltuğuna ise Mete Saat atandı. Karar 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3'üncü maddeleri gereğince yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı atamalar Resmi Gazete ‘de 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Denizli İl Müdürü Süleyman Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç ile Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü ise görevlerinden alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na atamalar Resmi Gazete ‘de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açık bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcılığı'na Levent Kenan Kibar, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcılığı'na Muhammet Kamil Işık, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Celalettin Sıvacı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda açık bulunan Başmüfettişliğe Müfettiş Özgür Semiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda açık bulunan Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ise Onur Kızılkaya getirildi.