Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Yunanistan'a Çağrı: Kapılarını Aç , Gitsinler!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda gündemdeki meselelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Yunanistan'a Çağrı: Kapılarını Aç , Gitsinler!

Avrupa'ya gitmek isteyen düzensiz göçmenlere yönelik sert tutumunu sürdüren Yunan hükümetine seslenen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan hükümetinin kapıları açarak göçmenlerin yolunu açmasını, hali hazırda sınırdakilerin hedefinin Yunanistan olmadığını diğer Avrupa ülkelerine gitmek isteyen göçmenlere yönelik insanlık dışı tutumdan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 

Mesela Suriye'de evlerinden edinilen insanların kamplarında, Sınırlarımız içinde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin çoğunu kadınlar oluşturuyor. İdlib'de bunları görmedik mi? İnsanlık buna karşı maalesef sessiz kalıyor.

Avrupa'ya gitmek umuduyla giden insanlarına arasında en çok sıkıntıyı kadınlar çekiyor mu? Yunan güçleri tarafından batırılan botlarda en fazla sıkıntıyı kadınlar çekmiyor mu? Batı ne yapıyor bu konuda?

Maalesef karşımızda sadece kendi konforunu korumak adına bu manzaraya sırtını dönen koca bir dünya var.

Suriye'de 9 yıldır süren krizde yarım milyon hayatını kaybeden içinde büyük bir kısmının kadın ve çocuk olması konusunda hiç bir ülkenin bu konuda hassasiyeti yok. Sadece laf laf laf. Başka bir şey yok.

Dövülerek vurularak geri gönderilen insanların durumunu kınayan yok. Yunanistan sınırına giderken tarlalar içerisinde düşe kalka 3 yaşındaki yavrunun nasıl sınıra yürüdüğünü izlemişsinizdir. Torunuma da onu gösterdim. Niye biliyor musun? dedim. O kötü amcalardan kurtulmak için.

Ey Yunanistan bu insanlar sende kalmayacak. Senden Avrupa'nın bir başka ülkesine gidecek. Sen niye rahatsız oluyorsun?

Biz böyle giderse kapıları açacağız dedik inanmadınız. Ey Yunanistan sen de kapılarını aç bu yükten kurtul. Adil bir yük paylaşımı diyorsak biz de ortak arıyoruz.

Şu anda bizde hala 3 buçuk milyon mülteci var. Ve kapımıza dayanan bir buçuk milyon var. Temenni ederim ki ateşkesle bu burada kalır.

Terör örgütünün katlettiği kadınları kız çocukları görmeyenlerin 8 Mart kutlaması riyakarlıktan da öte bir durumdur. Diyarbakır'da HDP'nin kapısı önünde dağa kaçırılan yavrularını bekleyen anneleri ziyaret ettiler mi? Etmediler onlar da edecek yüz de yok. Onlar bazı şartların oluşmasını beklerler. Peyderpey kaçıp annelerine babalarına kavuşanlar oluyor.

Aynı şekilde Filistin'de masum insanların üzerine dipçikle köpekle gazla saldıranları görmezden gelen dünya için söz söylemeyen ülkeler var.