Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman Mevkidaşı ile Görüştü

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Steinmeier ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman Mevkidaşı ile Görüştü

İki liderin ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda kararlılıklarını teyit ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan , Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank Steinmeier ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından elde edilen bilgilere göre görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra, gündemdeki konular da ele alındı.

Türkiye ve Almanya arasındaki istişare ve işbirliği mekanizmalarının yeniden işlerlik kazanmasının memnuniyetle karşılandığına vurgu yapılan görüşmede, iki lider ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki kararlılıklarını teyit ettiler. Telefon görüşmesinde, Erdoğan'ın Eylül sonunda Almanya'ya yapacağı ziyarete ilişkin hazırlıkların da ele alındığı öğrenildi.

Erdoğan ve Alman mevkidaşı Steinmeier, iki ülkenin Dışişleri, Hazine ve Maliye Bakanları arasında önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerin iki ülke ilişkilerinin güçlenmesine ivme kazandıracağını vurguladılar.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA