Cumhurbaşkanı Kamu ve Özel Çalışanların Ne Kadar Süre Bayram Tatili Yapacağını Açıkladı!

Kurban Bayramı tatil süresi ve başlangıç tarihi ile ilgili detaylar açıklandı. 28 Haziran'da başlayacak olan bayram tatili, 4 buçuk gün sürecek ve hafta sonu ile birleştirilerek 9 güne kadar uzatılmıştır. Devlet memurları için tatil, 26 Haziran Pazartesi gününden başlayacak. İdari izin sadece devlet memurlarını kapsamaktadır. Bu uzun tatil sürecini en iyi şekilde değerlendirerek dinlenmeye ve sevdiklerimizle vakit geçirmeye fırsat bulabiliriz.

Cumhurbaşkanı Kamu ve Özel Çalışanların Ne Kadar Süre Bayram Tatili Yapacağını Açıkladı!

Kurban Bayramı tatili, kamu ve özel sektör çalışanları için önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Bu dini bayramın tatil günleri birçok kişiyi şaşırttı. İşte 28 Haziran'da başlayacak olan tatil ve ayrıntıları...

erdogannnn.jpg

Kurban Bayramı Tatil Süresi

Kurban Bayramı, hem dini bir bayram olması hem de resmi tatiller arasında yer almasıyla önem kazanıyor. Çalışanların kaç gün tatil yapabileceği konusuyla ilgili detaylar paylaşıldı. Bu haberi duyan özel sektör ve kamu çalışanları oldukça sevinçli. Kurban Bayramı tatili, arefe günüyle birlikte toplamda 4 buçuk gün olacak şekilde planlanmış ve hafta sonuyla birleştirilerek 9 güne kadar uzatılmıştır. Tatili en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler, bayram tatilinin başlama ve bitiş tarihlerini öğrenmek için araştırmalara başladılar.

kurbannnn.jpg

Kurban Bayramı Tatil Başlangıcı ve Bitişi

Kurban Bayramı tatili, 2023 yılında 28 Haziran Salı günü başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, bayramdan önceki 26-27 Haziran tarihlerini idari izin kapsamına aldıklarını duyurmuştur. Bu nedenle, devlet memurları için Kurban Bayramı tatili 26 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlayacak. Hafta sonuyla birleştirildiğinde, memurlar toplamda 9 gün sürecek bir izin yapma fırsatına sahip olacaklar.

kurbannn.jpg

İdari İzin Nedir?

İdari izin veya diğer bir adıyla idari tatil, 657 sayılı Kanun kapsamında yer alan devlet memurlarının yararlandığı bir uygulamadır. Bu nedenle idari izin, özel sektör çalışanlarını kapsamamaktadır. Sadece devlet memurları, bu tatil sürecinden faydalanabilmektedir.

Kurban Bayramı tatili, her yıl olduğu gibi bu yıl da çalışanlar için uzun bir tatil fırsatı sunuyor. 9 günlük süre, insanların dinlenme ve sevdikleriyle zaman geçirme imkanını artırıyor. Tatil döneminde sevdiklerinizle keyifli anlar geçirmenizi ve dinlenerek yeni bir çalışma dönemine enerjik başlamanızı dileriz.