Cumhurbaşkanı Kabineyi Topluyor! Masada önemli konular var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın beştepe'de kabinesini topluyor. Kabinenin masasında seçim ve deprem gibi önemli konular var.. İşte detaylar..

Cumhurbaşkanı Kabineyi Topluyor! Masada önemli konular var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 hafta aradan sonra olağan olarak kabinesini topluyor. Tüm bakanların hazır olarak katılacağı kabinenin masasında seçim ve deprem olmak üzere önemli konular bulunuyor. 

Kabinenin ana gündemi deprem

Kabinenin ana gündeminin 6 Şubatta yaşanan Kahramanmara merkezli depremler sonrasında  bölgede yürütelen yeniden inşaa çalışmaları ve yardım faaliyetleri olacak. Bölgedeki çalışmaları yakından takip eden bakanlar ve kurmaylarının Erdoğan'a bilgi vermesi bekleniyor. Ayrıca kabinede barınma sorununun çözümüne yönelik çalışmaları ele alınacak, su ve gıda temini gibi yardım faaliyetleri değerlendirilecek. Toplantıda, bölgede istihdamın arttırılmasına ilişkin projeler de masaya yatırılacak. 

Deprem bölgesindeki asgari ücret masada olacak

Öte yandan deprem bölgesinin ekonomik olarak kalkınmasını hızlandırmak için brüt asgari ücretin net olarak ödenmesi formülü ile, işverenin ödeyeceği sigorta priminin devlet tarafından karşılanması bu payın işçi maaşlarına ilave edilmesine dönük çalışma hakkında Çalışma bakanı Vedat Bilgin'in kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor. 

14 Mayıs seçimler masada

Kabinenin diğer bir önemli konusu ise 14 Mayıs yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler konusu olacak.Başta sandık güvenliği olmak üzere seçimler için alınacak tedbirler de masada olacak. 

Kamu işçilerine verilecek zam oranı konuşulacak

Son günlerin merakla beklenen bir diğer konusu olan kamu işçilerine verilecek zam oranınında masada konuşulması bekleniyor.