Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Talimat! "21 Şubat'a Kadar 1000 TL Yatırılacak"

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında Elazığ'daki depremden zarar gören vatandaşlara yönelik çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Talimat! "21 Şubat'a Kadar 1000 TL Yatırılacak"

Milletvekillerinin 1000 liradan az olmamak kaydıyla açılan hesaba destek çıkmaları talimatında bulunan Erdoğan, 21 Şubat gününe kadar AK Parti teşkilatlarının da bu kampanyaya katılma iradesini göstereceklerini söyledi.

Erdoğan, "Ülkemiz genelinde yapılan yardım kampanyasına, AK Parti olarak biz de en güçlü şekilde destek vereceğiz. Bu amaçla, Ziraat Katılım'ın Kızılay şubesinde hesap açtık. Milletvekillerimizden açılan bu hesaba 21 Şubat Cuma gününe kadar katkıları yapmalarını bekliyoruz. Ve ayrıca Türkiye genelinde de teşkilatlarımızın bu kampanyaya katılma iradeleri mevcuttur." dedi.

Kızılay'a yönelik eleştirilerde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yanıt veren Erdoğan, bölgede kızılay çadırının da AFAD çadırının da olduğunu belirterek, "Deprem bölgesindeyken ciddi eleştiriler aldım. Ben bu kürsüde vatandaşların sorduğu bir soruya siyasi iktidarın cevap vermesi gerektiğini söyledim. Deprem vergilerinin nereye harcadığınız vatandaşa açıklayın dedim. En ağır eleştiriyi aldım. AFAD'a teşekkür ederim. Her yerde çadırları vardı. Kızılay'ın değil AFAD'ın çadırları vardı. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.