Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sığınmacı Çıkışı 'Düşmana Teslim Etmeyiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘’ Göndermeyiz dedikçe bunu duyan Suriyeli, Afgan hepsi gönül huzuru içine giriyorlar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sığınmacı Çıkışı 'Düşmana Teslim Etmeyiz'

Son dönemlerde ülke gündeminin vazgeçilmezleri arasına giren mülteci konusunda açıklamalar peş peşe geliyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ve konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

‘’Görevde Olduğumuz Sürece Onları İtmeyiz’’

Açıklamasında sığınmacılarla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Ülkemizde muhacir olarak bulunan insanları ne Bay Kemal'in, ne yandaşlarının dedikleriyle bu görevde olduğumuz sürece bu ülkeden asla geri itmeyiz, ötelemeyiz. Bay Kemal senin dün söylediğin bugün yoktur. Ama biz farklı bir medeniyetten geliyoruz. Bu medeniyette muhacirlik, ensarlık var. 'Ölümden ölüm beğen' diyenlerin kovduğu, bize sığınan kardeşlerimize kapılarımızı nasıl açtıysak bundan sonra da aynı şekilde korumaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

‘’Bunu Duyan Suriyeli, Afgan Hepsi Bir Gönül Huzuru İçine Giriyor’’

Bu kardeşlerimizden kendi tasarruflarıyla, insiyatifleriyle geri dönmek isteyenler olduğunda zaten onlar geri döneceklerdir. Ama biz onları asla silahla, silah dayayarak düşmana teslim etmeyiz Bay Kemal, bunu böyle bilesin. Biz bu görevde olduğumuz sürece bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz. Bunu öğrenen, bunu bilen, bunu duyan Suriyeli, Afgan hepsi bir gönül huzuru içine giriyor. Onların ülkelerinden kaçışları hepsi sadece bir sığınmadır. Bizler bu muhacir kardeşlerimize ensar görevini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /