Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kamuya Memur Alımında Sözlü Mülakat Açıklaması

Kamuya yapılan memur personel alımlarında uygulanan sözlü mülakatlar ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan , vekillerin mülakatlar çok zaman alıyor eleştirisini kabinede gündeme getireceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kamuya Memur Alımında Sözlü Mülakat Açıklaması

Kamuya memur alımında sözlü mülakat konusu.

Son dönemlerde hemen hemen tüm memur alımlarında mülakat uygulaması yapılıyor. Merkeziyerleştirmeler haricidne yapılan alımların tamamında uygulanan sözlü mülakatlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın milletvekilleri ile düzenlediği toplantıda gündeme geldi. 

Vekillerle bir toplantı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan , vekillerin sorunlarını dinledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da sahil kenarında bulunan ve görüntüyü oldukça bozduğu için tartışma konusu haline gelen bir bina ile ilgili son durumu da Ordu milletvekili Ergün Taşcı'ya sordu. Taşçı'nın binanın halen yıkılmadığını iletmesi üzerine Erdoğan, "Ben Belediye Başkanı Hilmi Güler'e kaç kez söyledim, nasıl yıkmazsınız" dedi.

NOTLAR YERİNE ULAŞMIYOR

Vekillerin yaptığı bir diğer eleştiri de bürokrasi ile ilgili. "Bürokraside verdiğimiz notlar yerine ulaşmıyor" diyerek şikayet edene vekiller Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a, "Bürokraside sıkıntı var ise bunu söyleyin, engel çıkartanlar var ise bunun gereği yapılsın" dedi.

EKONOMİDEKİ İYİLEŞTİRMELER

Ekonomi ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomideki iyileşmeler ve alınan önlemler, vatandaşın cebine yaza doğru yansıyacak" dedi.

"BEN EKONOMİDEN ANLATIM"

Başörtüsü yasağının kalkması ile ilgili konuan bir vekil, başörtülü kadınların her alanda başarısının daha da görünür olduğunu belirterek, "Bunun mimarı sizsiniz" demesi üzerine Erdoğan'ın, "Ben mimariden değil, ekonomiden anlarım" esprisi salonda herkesi güldürdü.

MÜLAKAT KONUSU GÖRÜŞÜLECEK

Bir vekil,i kamuya yapılan memur personel alımlarında uygulanan sözlü mülakatların çok uzun zaman aldığını ve bunun büyük sorunlar yarattığını söyleyedi. Bunu notları arasına alan Cumhurbaşkanı Erdoğan , konuyu değerlendireceklerini söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA