Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Genel Af Açıklaması: Genel Af Çıkıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan oy için genel af çıkarmayacaklarını belirtti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Af kararı. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Genel Af Açıklaması: Genel Af Çıkıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde, bölgede görev alan belediyeler, arama kurtarma ekipleri ve depremzedeler ile bir araya geldiği iftar programında konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan "(Genel af) Hukuk devleti içerisinde, bunu oya tahvil etmek için bu tür vaatlerde bulunamayız. Bu, hukuk devletinin ahlaki anlayışına uygun değildir." dedi.

Erdoğan'ın diğer dikkat çeken önemli açıklamaları şu şekilde:

"(Kahramanmaraş merkezli depremler) Daha cenazelerimiz bile kaldırılmadan koltuk kavgasına tutuşanları ne tarih unutacaktır ne de milletimiz affedecektir."

"Felaket bölgesine yardım etmek, depremzedelere yardımcı olmak yerine sosyal medyadan devletin kurumlarına iftira atanları maşeri vicdana havale ediyoruz."

"Yarın Malatya'da depremden sonraki 66 gün içinde 100 bin konutun inşa sürecini başlatmış, mayıs sonuna kadar bu sayıyı 319 bine tamamlamış olacağız."

"1999 öncesi yapılan binaların risk analizini yapmaya başladık. Hakkaniyete dayalı bir dönüşümle, sağlıksız yapı stoku ortadan kaldırılacak."

"İstanbul'da toplam 220 bin bina ve yaklaşık 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altında. Bunlardan 300 bininin acil dönüşmesi gerekiyor."

"Bu ülkeye bir daha o karanlık koalisyon dönemlerini, kirli bakanlık pazarlıklarını, Güneş Motel sendromlarını yaşatmak istemiyoruz."

"Söz verdiysek yaparız. Deprem bölgesinde evi yıkılan vatandaşlarım bize güvensin, her birini en kısa zamanda sağlam, dayanıklı konutlara yerleştireceğiz."

"Kanal İstanbul'la rezerv şehirler meydana çıkacak, oralarda konut inşaatları başlayacak, kentsel dönüşümü kabul edenlere o rezerv şehirlerden yer vereceğiz."

"Şu anda Merkez Bankamız muhtaç değil. Rahatlıkla o da finansı yönetebilir durumda. Bundan sonraki süreçte çok daha güçlü şekilde yolumuza devam edeceğiz."

"Yerli otomobil Togg'a özel kredi konusunda kamu bankalarıyla toplantı yapmayı düşünüyoruz".

"(Genel af) Hukuk devleti içerisinde, bunu oya tahvil etmek için bu tür vaatlerde bulunamayız. Bu, hukuk devletinin ahlaki anlayışına uygun değildir."

"Her büyükşehire bir şehir hastanesi kuracağız. Cumartesi günü Kocaeli Şehir Hastanesi'ni açıyoruz."