Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklama: Şubat Sonuna Kadar Süre! Yoksa...

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında gündemdeki meseleler ve İdlib'deki son duruma ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklama: Şubat Sonuna Kadar Süre! Yoksa...

Rejim güçlerinin şubat ayı içerisinde gözlem noktalarımızın gerisine çekilmemesi durumunda Türkiye'nin bu işi bizzat yapacağını söyleyen Erdoğan, "İdlib'de uğradıkları alçakça saldırı sonucu şehit 7 askerimize ve 1 sivil personelimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. 12 Yaralı 12 askerimize de acil şifalar diliyorum. Suriye konusunda izleyeceğimiz stratejiyi paylaşmak istiyorum. Türkiye’nin Suriye’deki varlığı basit çıkar hesapları sonucu ortaya çıkmış değildir. Yıllarca sabrettik. Suriye halkına desteğimizi hep sınırlarımızın bu tarafında verdik. Türkiye'nin Suriye'deki varlığı basit çıkar hesapları sonucu ortaya çıkmadı. 2015'ten itibaren Suriye'deki kriz tamamen kontrolden çıktı. Elimiz kolumuz bağlı kalacak değildi. Bazıları 'Sizin Suriye topraklarında ne işiniz var?' diyor.  Elimizde kapı gibi bir Adana Mutabakatı var ve biz bunun gereği olarak oradayız." ifadelerini kullandı.

İdlib'deki saldırının bir dönemin miladı olduğunu söyleyen, Türk askerinin kanının aktığı yerde hiçbir şeyin aynı kalmayacağını söyleyen Erdoğan, "Ülkemizde maddi manevi nice fedakarlıklar 3.7 milyon sığınmacıyı barındırıyoruz. Suriye'deki milyonlarca insanı canımız pahasına savunuyoruz. Suriye'de güvenli bölge mutabakatları artık işlemiyor. Kim Türkiye'nin Suriye'de ne işi vardır? diye soruyorsa ya gafildir ya da bu ülkenin hasmıdır. Bölgemizin güvenliği ve huzuru için çalışmaları sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.