Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin İle Görüştü Barış Ümitleri İstanbul'da Yeşerdi Mesajı

Son Dakika. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Erdoğan, Rusya-Ukrayna heyetlerinin İstanbul’daki toplantısının olumlu ve yapıcı geçmesinin barışa dair ümitleri yeşerttiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin İle Görüştü Barış Ümitleri İstanbul'da Yeşerdi Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Putin ile görüşmesi 16.40'da başladı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede, Erdoğan'ın, Zelenski'ye "Putin'le bir araya gelmesi" konusundaki teklifini Putin'e de sundu.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya-Ukrayna heyetlerinin İstanbul'daki toplantısının olumlu ve yapıcı geçmesinin barışa dair ümitleri yeşerttiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığından Yapılan Açıklama

‘’Zelenski’nin olumlu bakışı var’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışı "Dün sayın Zelenski ile görüşmemiz oldu. Bugün de saat 16: 00 gibi Putin'le görüşmemiz olacak. Her iki liderle de yapacağımız görüşmelerde ön görüşmeler neticesinde mutabakat diyeyim, bunun getirisini artık liderler bazında özellikle Kırım ve Donbas noktasında bir adımın atılması için en üst düzeyde liderlerle görüşmenin ve bu konuda ev sahipliği yapabileceğimizi ifade ettik. Sayın Zelenski'nin olumlu bakışı var, Putin'in de daha önce olumlu yaklaşımı söz konusuydu. Tarih olarak onlar belirleyecek eğer İstanbul'umuzda liderler zirvesini gerçekleştirebilir ve neticesinde de olumsuz gidişi olumlu bir hale dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek Türkiye olarak büyük mutluluk duyacağız" ifadelerini kullanmıştı.