Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'deki Süreci Putin ile Değerlendirdik

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'deki son duruma dair Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşerek durumu değerlendirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'deki Süreci Putin ile Değerlendirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, putin ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruya, "İdlib'de devam eden süreci Sayın Putin ile değerlendirdik. Bu değerlendirmede özellikle askerlerimizin, rejim güçleri hatta hatta Rusya'nın vermiş olduğu hasarları ele aldık. Bu konuyla ilgili olarak askerlerimizin Türkiye'de, Dışişleri, Savunma ve istihbaratın da Moskova'da bir araya gelmeleri konusunda Sayın Putin ile mutabakata vardık. En kısa zamanda bu görüşmeleri yapacağız." şeklinde yanıt verdi.

"SURİYELİLERİN KENDİ TOPRAKLARINDA İSKAN EDİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Putin ile görüşmede verilen sözlerin tutulmaması halinde Barış Pınarı Harekat bölgesinin genişletilmesinin gündeme gelip gelmeyeceğine yönelik sorulan soruya da yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Barış Pınarı Harekatı aynı kararlılıkla devam ediyor. Bu konuda geri adım atma söz konusu değil. Tel Abyad'tan Rasulayn ve zaman zaman Tel Rıfat'a kadar çalışmalar belli bir zeminde yürüyor. Şu anda gündemimizde olan ağırlıklı olarak İdlib. Çünkü İdlib'den Türkiye'ye yönelik bir iltica hareketi var. Bu iltica hareketine de pek müsamaha ile bakmak istemiyoruz. Bunu engellemek için de Suriye topraklarında bazı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları yaparak da insanları orada iskan etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.