Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heyecan Verici Bir Ziyaret İçin Birleşik Arap Emirlikleri'nde!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel çapta önem taşıyan Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılmak amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri'ne seyahat etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heyecan Verici Bir Ziyaret İçin Birleşik Arap Emirlikleri'nde!

Erdoğan, Türkiye saatiyle 15.45'te özel uçak TRK ile Esenboğa Havalimanı'ndan Birleşik Arap Emirlikleri'ne hareket etti. Dubai'de düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında gerçekleşecek Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne iştirak edecek. Bu zirve, iklim değişikliğiyle mücadele politikaları başta olmak üzere çevresel sorunlar, enerji, gıda ve sağlık gibi çeşitli konularda liderler seviyesinde bilgi alışverişi yapmayı amaçlıyor. Erdoğan'ın toplantı sırasında, bazı ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

Erdoğan'ın yanında, bu önemli etkinliğe eşi Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da eşlik ediyorlar.