Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazi Mecliste 15 Temmuz Şehitleri Anma Programında Konuşuyor (CANLI YAYIN)

Cumhurnbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki 15 Temmuz şehitleri anma programında konuşuyor. 15 Temmuz FETÖ'cü hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde Şehitleri Anma programı kapsamında TBMM Başkanı Şentop'un ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazi Mecliste 15 Temmuz Şehitleri Anma Programında Konuşuyor (CANLI YAYIN)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı olarak bu Meclis'te yemin ederek göreve başlamaktan şeref duyuyorum.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekat Başkanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile Meclis'e bomba yağdıran darbeciler ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlardı.

15 Temmuz gecesi devletin, vatanı korumak üzere emanet ettikleri silahları millete çeviren darbeciler bilerek kasten can aldılar. Eğer güçleri yetseydi seçilmiş tüm yöneticileri katledeceklerdi.

Hamdolsun güçleri yetmedi, darbe girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı. 15 Temmuz sıradan bir darbe girişimi değildir.

15 Temmuz asla sıradan bir darbe girişimi değildir. Arkasında çok başka hesapların olduğu tarihi bir kırılma noktasıdır. Malazgirt'te ne olmuşsa 15 Temmuz'da o olmuştur. Kosova'da  , İstanbul'un Fethinde ne olmuşsa 15 Temmuz'da o olmuştur. Çanakkale'de İstikbal Harbinde ne olmuşsa 15 Temmuz'da o olmuştur. Terörle mücadelede ne olmuşsa 15 Temmuz'da o olmuştur. 15 Temmuz bu topraklarda yaşadığımız , asırlar boyunca verdiğimiz varlık yokluk zincirlerinin son halkasıdır. Kim 15 Temmuz'u küçümsemeye, karikatürleştirmeye çalışıyorsa bilin ki amacı bu tarihi anlamı gölgelemek, gözlerden kaçırmaktır.

Dünyada milletleri millet yapan, asırlar boyunca etrafında bir arada tutmasını sağlayan destanlara baktığımızda çoğunun 15 Temmuz'un gerisinde olduğunu görürüz. Cihan savaşları, buna benzer çok büyük katliamların, kıtaların, acıların yaşadığı bu bölgelerde, hadiselerden herhangi bir destan unutmayın ki çıkmamıştır. Bazen koskoca bir milletin kaderini bir kahraman değiştirir. 15 Temmuz'da ülkemizin dört bir yanında milyonlarca kahraman ortaya çıkmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ve o gece burada darbecilere duruş ve sesleriyle karşı duran milletvekillerimiz bile 15 Temmuz'u en iyi destanlarımızdan birini yapmaya yeterlidir.

Hep birlikte 'önce Türkiye' dediğimiz sürece, bu Meclis'in çatısı altındaki görüş ayrılıklarının, tartışmaların, müzakerelerin hepsi de makbulümüzdür, hatta zenginlik kaynağımızdır.

AYRINTILAR GELİYOR

Şentop'un açıklamalarından satıır başları şu şekilde:

Türkiye'ye yönelik en kanlı teşebbüslerden biri olan milletimizin kararlılığı ve cumhurbaşkanımızın liderliğiyle mağlup edilen 15 temmuz işgal girişiminin 4'üncü yıl dönümünde hain çetenin hedef alındığı Gazi Meclis'te bir aradayız.

Evvela ifade etmeliyim ki biz bir matem töreni için burada değiliz. Burada bir araya gelişimizin manası, 15 Temmuz'a geçit vermeyen kararlılığın hala diri olduğunu ilan etmektir.

Arkamda gördüğünüz anıt, kökü dışarda bir ihanet şebekesinin yaktığı zulüm ateşini kanlarıyla söndüren kahramanlarımızın anısına dikilmiştir.

100'üncü yılını iftiharla kutladığımız Yüce Meclis, bir milli merkezdir. İkincisi 15 temmuz gecesi ortaya çıkan ihanet çetesinin ana hedeflerinden birisi de Yüce Meclis olmuştur.

Hainin hesabı tutmadı. O gece bu Yüce Meclis'te, az ileride millet direnirken, emniyet genel müdürlüğünün önünde hainlere geçit vermezken gazi Meclis'in şerefli mensupları milli iradeyi kahramanca savunmuşlardır.

Milletle el ele direnen başta dönemin Meclis Başkanı İsmail Kahraman olmak üzere bütün milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Son Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'ı da şükranla anıyorum.