Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tüm Vatandaşlara Çağrı: Rehavete Kapılmadan Mücadeleyi Sürdürelim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle videolu kutlama mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tüm Vatandaşlara Çağrı: Rehavete Kapılmadan Mücadeleyi Sürdürelim

Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını dilerken, sağlık çalışanlarına büyük emek ve gayretleri nedeniyle teşekkürlerini iletti. İnsanlığın son bir asrın en ciddi sağlık felaketlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Erdoğan, bugüne kadar dünya genelinde 2 milyon 650 binden fazla insanın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğinin altını çizerek, Türkiye'nin salgın yönetiminde birçok ülkeden daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Bu süreç aynı zamanda sağlığa ve sağlık altyapısına yapılan yatırımın, ne kadar önemli, ne kadar gerekli olduğunu gözler önüne sermiştir. Hamdolsun ülkemizde, insanların ambulans dahi bulamadığı, hastane kapılarından geri çevrildiği, yaşlı bakım evlerinde ilgisizlikten öldüğü vahim görüntülerin hiçbirine meydan vermedik. Bu süreçte sizlerin yükünü hafifletmek amacıyla, aralarında yüksek kapasiteli şehir hastanelerinin de olduğu 25 sağlık tesisi ile 11 ek hizmet binasını hizmete açtık. En riskli gruplardan başladığımız aşılama çalışmalarında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız. Hiç şüphesiz bu başarıda en büyük pay, gece gündüz demeden insanımızı sağlığına kavuşturmak için koşturan sağlık çalışanlarımıza aittir. Devletimiz ve milletimiz gibi şifa bulmasına vesile olduğunuz insanlar da sizlerin bu fedakarlığını asla unutmayacaktır. Tüm dünyayı derinden sarsan salgına karşı son bir yıldır yürüttüğümüz mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Tüm vatandaşlara tedbirlere uyum konusunda çağrılarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımızı, tedbirlere riayet ederek, sağlık çalışanlarımıza destek olmaya çağırıyorum. Sözlerime son verirken sağlık camiamızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı tekrar tebrik ediyorum. Ülkemizin dört bir yanında görev yapan hekimlerimize, hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla." dedi.