Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tanzim Satış Açıklaması: Sahadan Çekiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ardahan'da düzenlenen mitingde vatandaşlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tanzim Satış Açıklaması: Sahadan Çekiliriz

Burada gündemdeki meselelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir uygulanan tanzim satışın , fiyatların düşmesi halinde geri çekilebileceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tanzim satış konusunda eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi çıkmış Bay Kemal konuşuyor kuyruklar diyor. Bu kuyruklar senin SSK Genel Müdürü olduğun zaman hastane kapılarında kıvranan insanların kuyrukları değil. Bu kuyruklar varlık kuyruğu. Benim vatandaşlarım simsarların elinden alındı. Fiyatlar tanzim satışlarla yüzde 50 düştü, daha da düşüyor. Bay Kemal rahatsız olsan da olmasan da biz sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız. Domates biber soğan aklınıza ne gelirse patates en ucuz şekilde bunları halkımıza ulaştırıyoruz. Fiyatlar yerine gelirse sahadan çekiliriz ama böyle devam ederse biz daha da farklı adımlar atacağız. Bu ülkeyi bölemeyecekler." ifadelerini kullandı.

CHP'ye sosyal devlet tepkisinde bulunan Erdoğan, ana muhalefetin boş vaatlerde bulunduğunu belirterek, "Türkiye sosyal devlet kavramıyla bizimle tanıştı. Beldiye başkanı olduğumda üniversite öğrencilerine burs veriyorduk. CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa Mahkemesi bunu kaldırdı. Başbakan olduktan sonra Kredi Yurtlar Kurumu çatısına aldık. Milleti makarnacı kömürcü diye aşağılayanlar sosyal devlet bitti diyorlar. Ufukta seçim sandığını görünce sosyal devlet ilkesinden bahsediyorlar.Biz 65 yaş üzerine otobüsleri bedava yaptık. 65 yaş üzeri neredeyse elden ayaktan kesiliyor. Onlar bedava kullanıyor. Bunlar sırtında küfe yok kuru sıkı atıyorlar. Bay Kemal SGK'yı batırmadı mı? Böyle bir zat şimdi bize sosyal devlet dersi verebilir mi? Bırakın bizi eleştirmeyi sosyal devlet adını ağzını almaya hakkı yok. Düzenli yardım alan kardeşlerimize hanedeki kiiş sayısına göre aylık 150 kWh elektrik tüketim desteği vermeye başlıyoruz. Bu hizmetin de ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Ardahan 543 arıcılık işletmesiyle ekonomik değer üretiyor. Bay Kemal çiftçi battı diyor, vicdansız." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA