Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kaşıkçı' Açıklaması: Az Sabredin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kaşıkçı' Açıklaması: Az Sabredin

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ajanları tarafından katledildiği ortaya çıkan Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kaşıkçı cinayetine ilişkin Türkiye'nin elinde önemli bilgiler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konuşmasından Satır Başları:

2 Ekim tarihinde İstanbul'da bizi dehşete düşüren vahşi bir cinayet işlendi. Ölen de öldüren de bizim vatandaşlarımız olmamakla birlikte, olayın ülkemizde gerçekleşmesi hem de vicdani sorumluluklarımız bizi bu meseleyle yakından ilgilendirmeye zorladı. Cemal Kaşıkçı, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkamadı. Hadisenin makamlara haber verilmesinin ardından yapılan araştırma ve soruşturmalar Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü sonucuna götürdü. Yapılan açıklamalar bizi endişelere sevk etti. Yapılan açıklamalar çok komikti. Cemal Kaşıkçı gibi bir insan dışarıda bekleyen nişanlısını almayacak. Bu mümkün mü? Bu çocukça açıklamalar devlet ciddiyeti, adamlığıyla uyuşmaz. Bu 18 kişi Cemal Kaşıkçı'nın kimler tarafından öldürüldüğünü biliyor.

Kaşıkçı'nın cesedi nerede?

Fail bunların içinde. Bunların içinde değilse, yerli işbirlikçi kim bunu açıklayacaksınız. Bunları açıklamadığınız sürece, Suudi Arabistan bu zandan kurtulamaz. Merak edenlere elimizdeki bilgi, belgeleri veriyoruz. Bunu Suudi Arabistan'a da verdik. Bunları gördükleri zaman şaşırıyorlar. Aslında fail belli.

Peki bu talimatı veren kim?

Bu 15+3, bunların Türkiye'ye gelmesi talimatını veren kim? Buraya yerleşenler, bu gelenler kimlerin talimatıyla geldi? Bunu da yetkililerin açıklaması lazım. Elimizde başka bilgi, belge yok değil. Ama çok aceleci olmanın da anlamı yok. Gün ola harman ola. İlk etapta Kaşıkçı'yı öldürenleri Suudi yetkililer açıklayacak. Pazar günü Suudi Başsavcı İstanbul'da Başsavcımızla bir araya gelip görüşmeler yapacak." ifadelerini kullandı.

Polis Alımı, Askeri Personel Alımları, Kamu ve Özel Sektör İş Fırsatlarını Kaçırmamak için Türkiye'nin Lider Memur haberleri sitesi kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamu Bülteni Ücretsiz Uygulaması için TIKLAYIN