Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İdam' Açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, idam düzenlemesinin meclise gelmesi halinde onaylayacğaını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İdam' Açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Nurcan Karakaya ve 11 yaşındaki oğlu şehit Mustafa Bedirhan Karakaya'nın cenazesinde 'idam' çağrılarıyla ilgili konuştu.  Erdoğan, cenaze namazının ardından, idam cezasının meclise gelmesi halinde onaylayacağı söyledi.

Erdoğan"Kardeşlerim idam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Bütün mesele parlamentoya geldiği zaman parlamentodan seçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yoktur, onaylarım. Çünkü biz bu tür katillerin konumunun ne olduğunu biliyoruz. Ve biz biliyoruz Setrabet ki, bunlar bu yaptıkları katliamla bedelini aynen ödemek durumundadırlar. Ve bununla ilgili de inşallah atacağımız adımlar yakındır. Şunu bilmenizi istiyorum, Hans ne der, Corç ne der biz buna bakmayız. Allah ne der biz buna bakarız. Biz şehide ve yavrusunu uğurluyoruz. Ama Serkan yavrumuza da sabırlar diliyorum. Biliyorum ki sizler oradaki bu görüşmeyle birlikte belki sizin o çağrınıza karşı farklı bir sada ile gelmenin o da huzuru içinde oldu. Ama bundan dolayı da hiç rahatsız olmayacağız. Çünkü bu yolculuk farklı bir yolculuk. Bunlar birer vesileydi." dedi

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA