Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Ulusa Sesleniş Konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Ulusa Sesleniş Konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Ulusa Sesleniş Konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

 Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100 kuruluş yıldönümüne kavuşmamızın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde ülkemiz ve dünyadaki tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum. 23 Nisan 1920'den bugüne meclisimizin çatısı altında, Türkiye'nin istiklali, istikbali ve kalkınması için emek vermiş milli iradenin tecellisi için tüm milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. İstiklal harbimizin başkomutanı,  Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle yâd ediyorum. Bundan tam bir asır önce Ankara'da dualarla, tekbirlerle, selavat-ı şeriflerle açılan Büyük millet meclisimiz, vatanımızın işgal edildiği bir dönemde, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin merkezi olmuştur. Binlerce yıllık devlet silsilemizin son temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma anlayışı üzerinde inşaa edilmiştir. 

Demokraside ve ekonomide Türkiye'yi büyütmenin, güçlendirmenin, dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline getirmenin mücadelesini verdik. Hiç kimseyi dışlamadan, ayırmadan, ayrıştırmadan 83 milyonun tamamını, vatanımızın her köşesini kucaklamanın gayreti içerisinde olduk. Bugün de koronavirüs salgınına yönelik verdiğimiz mücadeleyi aynı azim, umutla yürütüyoruz. 

Allah(C.C)'ın izni ve inayeti ,  aziz milletimizin basiret ve ferasetiyle bu münasebetin de üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bugün bayramlarını kutladığımız çocuklarımızdan biraz daha sabretmelerini, tedbirlere riayet etmeyi sürdürmelerini istiyoruz. Aziz milletim, merhum Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızı kalemiyle değil, yüreğiyle yazmıştır. İstiklal Marşımız sadece bir asır önceki özgürlük mücadelemizi anlatmakla kalmaz, aynı zamanda bugün ve gelecekte ihtiyacımız olan ruhu da ifade eder. Şimdi tüm milletimi saat 21.00'de balkonlarımıza, pencerelerimize çıkarak İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyorum. Biz de burada, kendi çocuklarımız ve torunlarımızla birlikte mesajlarını kalbimizde hissederek okuyarak iştirak edeceğiz. Bir kez daha bize bu vatanı armağan eden şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını tebrik ediyorum. Sözlerime son vermeden önce, milletimizin ve tüm islam aleminin bu gece ilk teravih namazını kılıp, ilk sahurunu yapacağımız Ramazan-ı Şerif ayını tebrik ediyorum. Rabbimden sağlıkla, huzurla, esenlikle bizleri ramazana ulaştırdığı gibi bayrama da ulaştırmasını nasip etmesini diliyorum.