Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Çok Ciddi Kuşatma Altındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018-2019 eğitim öğretim yılı başlangıcı vesilesiyle Kabataş Lisesi'nde düzenlenen törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Çok Ciddi Kuşatma Altındayız

Yeni Eğitim Öğretim Yılı başlangıcında önemli uyarılarda bulunan Erdoğan, Türkiye'nin eğitim-öğretim alanında sıçrama yapacak konumda olduğunu, çok ciddi uluslararası kuşatma altında olduğunu, artık daha farklı projelerin gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kabataş Lisesi'nde tertip edilen yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Erdoğan eğitim ve öğretime ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye artık ilim noktasında bir yokluklar ülkesi olmayacak. Kaliteyi de teknolojiyi de yakalayan bir ülke Türkiye. Öğretmenlerimiz Vevobahis başka sıkınıtılarla cebelleşme durumunda kalmıyor.

TÜRKİYE SIÇRAMA YAPACAK KONUMA ULAŞTI

Bugün itibariyle Türkiye eğitim-öğretim alanında sıçrama yapacak konuma ulaşmıştır.Çocuklarımızın çoğunun bedeni sınıfta ama zihinleri başka yerlerde. Zira çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız.Bizim de artık daha farklı projeleri gündemimize almamız gerekiyor. Biz her eğitim öğretim dönemini olduğu gibi bu yeni dönemi de altın bir fırsat olarak görüyoruz. Bu yıl okula başladıkları için yürekleri kıpır kıpır olan öğrencilerimiz 2059 Türkiye'sinin öncüleri olacaktır. İnsanı merkeze alan bir medeniyetin temsilcileri olarak il günden beri eğitim öğretim konusuna öncelik veriyoruz.

SADECE EĞİTİM YETERLİ DEĞİL

Dikkat edin eğitim ve öğretim diyoruz. Çünkü sadece eğitim yeterli değil. Biz eğitim ve öğretimi birleştirerek geleceğe yürüyeceğiz. Bu çok büyük önem arz ediyor.Bizden önceki hükümetlerin göstermesi gereken kararlılığı bizler gösterdik. Eğitim öğretim meselesinde asla böyle gelmiş böyle gider kolaycılığına kapılmadık. Bu alanda köklü reformlar gerçekleştirdik.

TEK TİPÇİ, YASAKÇI MANTIĞI RAFA KALDIRDIK

Tek tipçi, yasakçı eski eğitim öğretim mantığını bir daha geri gelmemek üzere rafa kaldırdık. Çok daha özgürlükçü, çok daha demokratik bir yapıya kavuştuk. Fatih Projesinden seçmeli derslere, imam hatiplerden 4+4+4'e kadar attığımız adımlar dirençle karşılaştık. Bu direnç eğitim-öğretim konusunu ideolojik çekişmelerinin aracı haline getirenlerden geldi." dedi.