Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Toplanan MGK, 4 Saat Sürdü

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) yoğun bir gündem ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda iç ve dış gündemdeki gelişmeler masaya yatırıldı. Yunan hükümetinin Ege’de tansiyonu yükselten adımları atmaya devam etmesi, gayri askeri statüde bulunan adaların silahlandırılması, yurt içi ve yurtdışı terörle mücadele operasyonları ile Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bölgeye etkileri Bugünkü Milli Güvenlik Kurulu toplantısında masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Toplanan MGK, 4 Saat Sürdü

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleştirilen toplantı, saat 16.45'te başladı. Yaklaşık olarak 4 saat süren toplantıda Türkiye ve dünyaya yönelik pek çok konu ele alındı.


Rusya-Ukrayna Savaşı

Esir takasında kritik rol oynayan başkent Ankara'nın diplomatik girişimleri sürüyor. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında savaşın etkileri ile tahıl koridoru anlaşmasının takibi ve ateşkes çabaları değerlendirildi.


Terörle Mücadele
Yurtiçi ve yurt dışında terörle mücadele operasyonları, Bugünkü Milli Güvenlik Kurulu toplantısının önemli bir bölümünü aldı. Özellikle de Suriye'nin kuzeyinde süren mevcut operasyonlar ile bundan sonra atılacak adımlar değerlendirildi.


Yunanistan'ın Kışkırtıcı Adımları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Yunanistan'ın gerilimi arttıran adamları kapsamlı bir biçimde ele alındı. Ege'deki adaların uluslararası hukuk maddelerinin çiğnenerek silahlandırılması ile Yunanistan'daki Amerikan üslerinin artması başta olmak üzere son gelişmeler uzun uzun görüşüldü.