Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE’ye Gitmeden KDV Açıklaması Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE ziyareti öncesi Atatürk Havalimanında açıklama yaptı. KDV hakkında konuşan Erdoğan ‘’Ters adımlar atanlara karşılık şiddetli cezai müeyyideyi uygulayacağız’’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE’ye Gitmeden KDV Açıklaması Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Koronavirüse yakalanan eşi Emine Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili Erdoğan, 'Eşim bu ziyarette benimle beraber olamayacak. O pozitif. Şu anda eşim tedavisine devam ediyor. Hamdolsun hafif bir şekilde süreci devam ettiriyor' dedi. Temel gıdada KDV indirimiyle ilgili ise Erdoğan, 'Kurduğumuz denetim ekipleri ile beraber attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atanlara karşılık şiddetli cezai müeyyideyi uygulayacağız' ifadelerine yer verdi.

Erdoğan bazı marketlerin KDV indirimi öncesinde fiyatları arttırdığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Bu konu ile ilgili gerek Hazine ve Maliye Bakanım gerek Ticaret Bakanım açıklamalarını yaptılar. Kurduğumuz denetim ekipleri ile bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atanlara yönelik şiddetli ceza-i müeyyideleri uygulayacağız. Çünkü vatandaşımızı ezmeye, vatandaşımıza yönelik bu tür maalesef arzu edilmeyen süreci işletenlere karşı müeyyidelerimiz ağır olacaktır. Bu konuda tüm müfettiş ekipleri ile buraların denetimini sürdüreceklerdir.''