Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin Seçim Manifestosunu Açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde geçerli olacak AK Parti Seçim Manifestosunu açıkladı. 11 başlıkla açıklanan AK Parti Seçim Manifestosunda çevreye duyarlılık en önemli madde olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca önümüzdeki dönemde şehirlerdeki millet bahçesi ve millet kıraathanelerinin sayıları artacak. Millet kıraathaneleri mahalle düzeyine kadar indirilecek. Engelli ve yaşlı bakım, aile merkezlerinin sayısı arttırılacak. Belediye ihaleleri canlı yayınlarla

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin Seçim Manifestosunu Açıkladı

AK PARTİ 31 MART SEÇİMLERİ MANİFESTO BAŞLIKLARI

  1. ŞEHİR PLANLARI

  2. ALTYAPI VE ULAŞIM

  3. KENTSEL DÖNÜŞÜM

  4. BENZERSİZ ŞEHİRLER
  5. AKILLI ŞEHİRLER
  6. ÇEVREYE SAYGILI ŞEHİRLER
  7. SOSYAL BELEDİYECİLİK
  8. YATAY ŞEHİRLEŞME
  9. HALKLA BİRLİKTE ÜRETİM
  10. TASARRUF VE ŞEFFAFLIK
  11. DEĞER ÜRETEN ŞEHİRLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin 11 Maddelik Seçim Manifestosunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

Şehir Planları -  Bu konuda uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uyan yöntemler takip edeceğiz.İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine geçit vermeyeceğiz. Şehir planlarını ve imar uygulamalarını şeffaf bir şekilde hazırlayacağız. Zorunlu hallerde yapılması gereken plan değişiklikleriyle ilgili süreçleri de aynı şekilde halkın gözetiminde yürütüceğiz. Muhtarlık binalarında ilan edilecek plan değişikliklerini milletin onayı alındıktan sonra uygulamaya geçireceğiz. İlgili tüm kamu , özel sektör ve STK'ların kararlarına başvuracak, en geniş uzlaşmayla karar alacağız. Milletimizin hayat kalitesini arttırmayan hiç bir işe vakit ve kaynak ayırmayacağız. Şehirlerimizi çekim merkezi haline getirecek projelere özel önem vereceğiz, öncelik vereceğiz.

Alt Yapı ve Ulaşım - Bu konu çözülmeden şehirlerimizi gerçek anlamda şehir haline getirmemiş olacağımıza inanıyoruz. İçme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz , enerji ve iletişim altyapıları gibi temel altyapı sorunları tamamen çözülmemiş hiç bir şehrimizi bırakmayacağız. AK Parti'li olmayan belediyelerde de altyapı eksiklilerinin tamamlanması projelerini takip edeceğiz. Toplu taşıma projelerini yaygınlaştırarak, şehirlerdeki vatandaşlarımızı trafikten kurtaracağız. Otopark meselesini asli öncelik haline getireceğiz, sokaklardaki araç istilasına son vereceğiz. Kaldırımları sadece yayalarımızın hizmetine sunacağız.

Kentsel Dönüşüm - Bu projelerimizi şehirlerimizi hem deprem riskinden, hem de çarpık yapılaşmadan kurtarmaya yönelik geliştireceğiz. Bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade alan bazlı kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Bölgenin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeten çözümler üreteceğiz. Fiziki dönüşümü, kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümle birleştireceğiz. Millet kıraathanelerini mahalle düzeyine kadar yaygınlaştıracağız.

Benzersiz Şehirler - Her şehrin kendi coğrafyası, iklimi, tarih ve insan dokusuna göre planlar hazırlayacağız. Planlar, altyapı, üstyapı projelerini şehirlerimizin asli karakterini güçlendirecek şekilde tasarlayacağız. Her birinin kendi hikayesi olan şehirlerimizin silüetini bozan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tarihi yapılar ve mekanları şehrin günlük hayatının ayrılmazı haline getireceğiz. 

Akıllı Şehirler -  Akıllı şehirlerle şehircilikte yeni ufuklar açacağız, belediye hizmetlerine erişim, ulaşım, bina ve cihaz yönetimine kadar insanlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak, akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz. Yerli çözümleri destekleyeceğiz. Mobil teknolojilerinin bu derece geliştiği dönemde Türkiye'yi bu büyük yarışta geri bırakmayacağız.

Çevreye Saygılı Şehirler - Bununla Rabbimizin bize emanet ettiği tabiat içerisinde, canlı ve cansız her şeyle uyum içinde hayat geçirebileceği ortamlar sağlayacağız. Millet bahçelerini her şehrimizde yaygınlaştıracağız. Tabiat kaynaklarının sonsuz olmadığının bilinciyle şehirlerimizi yeşil alanlarla güzelleştirirken, atıklarında çevreyi kirletmesine engel olacağız. Büyükşehirlerde aday çıkarmış CHP, yine her taraf çöp dağlarıyla dolu. Nasıl Büyükşehir adayısın sen ya, geçmişten demek ders almamışlar. Geçmişte CHP yine çöp dağlarını bırakmıştı, onların varisleri çöp dağlarıyla hareket ediyor. Aynı tuzağa bir daha düşmememiz lazım.

Biz buradan eşimde şu anda başını çektiği sıfır atık projesiyle her kurum, her evde sıfır atık projesini hayata geçireceğiz. İnsan-Şehir-Tabiat dengesini gözeteceğiz. Şehirlerimizi ihya ve inşa edeceğiz.

Sosyal Belediyecilik - Aile, Genç, Kadın , Engellilerimize hizmet verilecek şekilde sosyal politikalarımızı genişleteceğiz. Kimsesizlerin kimsesizi, sessiz yığınların sesi olacağız. Belediyecilik anlayışımızı buraya oturtacağız. Özellikle toplumun temeli olarak gördüğümüz, aile kurumunu güçlendirecek çalışmaları önceliklerimizin başına alacağız. Şehirlerimizi imar ederken, nesilleri ihmal etmeyeceğiz. Aile danışma ve yaşam merkezleri, kadın ve gençlik merkezleri, kültür ve sanat merkezleri, engelli ve yaşlı hizmetlerini en küçük yerleşim yerlerine kadar götürmeye devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik çalışmalarının kalite standartlarını oluşturacağız. 

Yatay Şehirleşme -  Gönüllerimize hitap eden mekanlar bütünü olan şehirlerimizi toprakla daha çok buluşan toprağa daha yakın yatay mimari anlayışıyla geliştireceğiz. İnsani hizmetlerden , yeşil alanlara kadar pek çok sorunu aynı anda çözeceğiz. Her şehrimizde pilot uygulamayla başlatıp, zamanla genişleterek ülkemizin her yerine ulaştıracağız.

Halkla birlikte üretim - Bu ilkeyle belediye faaliyetleriyle ilgili kararlara, şehir sakinlerinin, muhtarların ve STK'ların en üst seviyede katılımını temin edeceğiz. Büyük projelerde bu istişare yönetimini mutlaka kullanacağız. Belediyemizden hizmet alan vatandaşlarımız için bir şehirli hakları bildirgesi hazırlayacağız. Belediye sınırları içerisinde yaşayan herkesin katılımıyla toplanacak şehir merkezlerinde kararları ortak akıl ile alacağız. Belediye ihalelerinin canlı yayın dahil herkese açık şekilde yapılmasını sağlayacağız.

Tasarruf ve Şeffaflık -  Hangi kaynaktan gelirse gelsin, belediye bütçesine giren her kuruşta herkesin hakkı olduğunu aklımızdan çıkarmayacağız, yatırım ve hizmetleri yaparken, kullanılan kaynağını titiz bir şekilde değerlendirecek, sonra adımları atacağız. Her faaliyetimizi milletimizin gözü önünde yürüteceğiz. Belediyelerimizde hakka , adalet, mahşeri vicdana aykırı davranan kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.

Değer Üreten Şehirler  - AK Parti belediyeciliğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Şehirlerimizdeki temel beklentilerini hayat kalitesini yükseltme olarak özetleyebiliriz. Şehirlerimizin gayrimenkul rantıyla değil, geleceğe medeniyet mirası olarak bırakabileceğimiz, iyilik, merhamet, sanat, kültür ürünü eserlerle değerlenmesini sağlayacağız. 

TWİTTER'DA ÖNE ÇIKANLAR

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA