Cumhurbaşkanı Bugün Seçim Tarihini İlan Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat : 14.00'da seçim tarihinin resmi olarak ilan edecek ve 2023 seçimleri için süreç başlayacak.

Cumhurbaşkanı Bugün Seçim Tarihini İlan Ediyor

Türkiye'de bir seçim süreci daha başlıyor. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinde kritik dönem,bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini resmi olarak açıklamasıyla başlıyor. Erdoğan anayasanın kendisine verdiği yetkileri kullanarak bugün saat : 14.00'da seçim kararı alacağını duyurdu. 

Seçim kararı resmi gazete'de yayımlanacak

Erdoğan'ın resmi olarak seçim kararı almasından sonra karar yarın Resmi Gazete'de yayımlanacak. Resmi Gazete'de seçim kararının yayımlanmasından sonra YSK seçim takvimini başlatacak. 

Kamu görevlilerine istifaları için 7 gün süre

YSK'nın takvimi başlatmasıyla birlikte İttifaklar protokollerini 5 gün içerisinde YSK'ya teslim etmek zorunda. Öte yandan aday olacak kamu görevlilerine istifa etmeleri için 7 günlük süre tanınacak. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan kişilerden birisi yüzde 50 üzeri oy alamazsa, seçim ikinci tura kalacak ve ikinci tur seçimide 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.