Cumhurbaşkanı Açıkladı! Haziran Ortasında Asgari Ücret 15.500 TL Oluyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle, 15 Haziran'da 700 bin kamu işçisinin zamlı maaşları hesaplara yatacak.

Cumhurbaşkanı Açıkladı! Haziran Ortasında Asgari Ücret 15.500 TL Oluyor!

Zamlı maaşlar 13 Haziran'da resmi gazetede yayınlanacak. Seçimlerin tamamlanması sonrasında milyonlarca kişi maaş zamlarını heyecanla bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıklama yaptı. 15 Haziran tarihinden itibaren işçi maaşlarına zam geliyor. Karar resmi gazetede yayınlandı, zamlı maaşlar 15 Haziran'da hesaplara yatacak. Toplu iş sözleşmesine göre en düşük işçi maaşı 15.500 TL oldu. Ayrıca bu maaş üzerinden %45 oranında da zam gelecek. Çalışanlar ek haklarını da zamlı olarak alacak.

Seçim sonrası zam haberleri milyonlarca kişi tarafından merakla takip ediliyordu. Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen ve Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, seçimden hemen sonra katıldığı canlı yayında müjdeleri peş peşe sıraladı. Özellikle daha önce asgari ücret alan 700 binden fazla işçinin toplu iş sözleşmesi geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. 700 bin kamu işçisi için taban maaş 15.500 TL oldu ve ilk 6 aylık dönem için de yüzde 45 oranında zam kararı verilmişti. Seçim sonrası bir canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zamlı maaşlar için tarih verdi. Kurban bayramı öncesi işçiler çifte bayram edecek, çünkü zamlı maaşlar bayram öncesi hesaplara geçecek.

Asgari ücretli işçi maaşlarına yapılan zamın ardından zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında zamlı maaşların ödeme tarihlerini açıkladı. 700.000 kamu işçisinin zamlı maaşları 15 Haziran tarihinde hesaplara geçecek. O tarihten itibaren çalışanlar hesaplarından maaşlarını alabilecek.

Geçtiğimiz günlerde imzalanan toplu iş sözleşmesine göre kamu işçilerine asgari ücret olarak 15.500 TL verilmesine ve ayrıca refah payı dahil %45 zam yapılmasına karar verilmişti. İmzalanan sözleşme resmi gazetede yayınlandı. Kamu işçilerinin zamlı maaşları için ödeme tarihi de 15 Haziran olarak belirlendi. Kurban Bayramı öncesinde maaşlar zamlı olarak hesaplara geçecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimin hemen ardından yoğun bir tempoda çalışmaya başladı. Çünkü ilk aşamada yeni kabinenin belirlenmesi ve kamuoyuna açıklanması gerekiyordu. Yüksek Seçim Kurulu tarafından kesin sonuçların açıklanmasıyla birlikte kabine toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski çalışma arkadaşlarıyla vedalaştı. Yeni kabine Pazartesi günü açıklanacak tahmin ediliyor. Salı günü de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin etmesi bekleniyor.

Bugün ise Meclis'te yemin törenleri gerçekleşecek. Milletvekilleri yemin edecek ve ardından TBMM'de yeni yasama dönemi başlayacak. Yeni yasama döneminde meclisin ilk gündemi maaş zamları ve erken emeklilik olacak. Emekli, asgari ücretli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamların yetişmesi için meclisin bu yıl tatile geç çıkabileceği de konuşuluyor.