Cumhur İttifakı'ndan Erken Emeklilik Kararı: O Kişiler de Erken Emekli Olabilecek!

Milyonlarca EYT'de staj ve çıraklık mağdurları hakkında Cumhur İttifakı'ndan gelen son dakika açıklaması ile birlikte müjdeli haber verildi.

Cumhur İttifakı'ndan Erken Emeklilik Kararı: O Kişiler de Erken Emekli Olabilecek!

Bu sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte EYT için harekete geçilmişti. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için emeklilik imkanı sunulurken konu hakkında yapılan çalışmada Meclis'e 4 maddelik yasa teklifi sunuldu. TBMM'de yapılan görüşmelerde 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayan kişiler için emeklilik imkanının sunulacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından müjdelendi. 

Her ne kadar EYT'de herhangi bir yaş sınırı uygulanmadan emeklilik imkanının sunulacağı ifade edilse de bu kapsam dahiline staj ve çıraklık başlangıcının alınmayacağı ifade edilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada yaklaşık olarak 2 milyon 250 bin kişinin faydalandığı emeklilikte staj ve çıraklık mağduru olan vatandaşların kapsam içine dahil edilmeyeceği net bir şekilde açıklandı. 

TEPKİLER PEŞ PEŞE GELMİŞTİ! 

Milyonlarca staj ve çıraklık mağduru olan kişiler tarafından ise EYT kapsamına dahil edilmedikleri için tepkiler peş peşe gelmeye başladı. Konu hakkında pek çok platform üzerinden tepkilerini ve taleplerini ileten vatandaşlar, emekliliğin kendileri için de bir hak olduğunu savundu. Bu kapsam dahiline girebilmek için verdikleri mücadele ile birlikte 14 Mayıs seçimleri öncesinde son dakika gelişmesi olarak Cumhur İttifakı tarafından staj ve çıraklık mağdurları için de emeklilik imkanının tanınacağı müjdesi verildi. 

"14 MAYIS'TAN SONRA STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI DA EMEKLİLİK HAKLARINA KAVUŞACAK"

Bugün Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Memur Sen 7. Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Binlerce sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi hakkında konuşma yapan Destici bunun yanı sıra EYT'de staj ve çıraklık mağdurları hakkında da konuştu. 

Destici tarafından yapılan açıklamalarda staj ve çıraklık mağdurları için yaşanan gelişme aktarıldı. Destici tarafından "14 Mayıs'tan sonra staj ve çıraklık mağdurları da emeklilik hakkına kavuşacak. Diğer sözleşmeliler de kadroya geçecek. Birinci derecedeki herkesin 3600'e (ek gösterge) hak kazanması için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz. Hiç şüpheniz olmasın. Cumhur İttifakı yaptı, yine yapacak." şeklinde yapılan açıklama ile birlikte seçimin ardından o kişiler için de emeklilik imkanının sunulacağı ifade edilmiş oldu.