Cübbeli Ahmet'ten Kripto Para ile İlgili Flaş Açıklama! Kripto Paralar Caiz mi?

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Ünlü, TV100 ekranlarında katıldığı canlı yayında, kripto paralarla ilgili soruya yanıt verdi.

Cübbeli Ahmet'ten Kripto Para ile İlgili Flaş Açıklama! Kripto Paralar Caiz mi?

Kripto paralarla ilgili caiz ya da değil şeklinde doğrudan bir hüküm verilemeyeceğini fakat işin içerisine aldatma girdiği anda bunun caiz olmadığının söylenebileceğini belirten Cübbeli Ahmet, "Kripto paralara 'Günahtır, bunlar para değildir, bunların değeri yoktur' şeklinde bir yorum yapamayız. Bunun değerini piyasalar belirliyorsa, piyasalarda buna bir değer atfediliyorsa bunun bir değeri var. Bu noktadan günah, sevap diye bakamayız. Ama aldanma, aldatma yönünden bakabiliriz. İslami açıdan elle tutulmuyor, gözle görülmüyor diye bunun bir değeri yoktur diyemeyiz. Artık çoğu işlem dijitalden yapılıyor. Onu dediğimiz zaman elle tutulmayan gözle görülmeyen satılan her şeye sıkıntı girer." ifadelerini kullandı.

Güvence meselesine vurgu yapan Cübbeli Ahmet, ayrıca şunları söyledi: Ama şu var, arkasında devlet yok. Buna bir güvence verilmiyor. Yarın bir gün kapandı gitti, kimin olduğu da belli değil nereye dava açacaksın, nereden hakkını isteyeceksin? Karşında böyle bir müessese olmadığı için biz fıkıh yönden caiz değildir diyoruz.