Çocuklarını boğarak öldüren cani anneye istenen ceza belli oldu

İstanbul'da yaşanan olayda 2 çocuğunu boğarak öldüren cani anne hakkında istenen ceza belli oldu. İşte yaşanan olayın detayları.

Çocuklarını boğarak öldüren cani anneye istenen ceza belli oldu

İstanbul’un Bağcılar İlçesinde meydana gelen olayda bundan 5 ay önce biri 5 aylık, diğer 5 yaşında olan 2 çocuğunu boğarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında tutuklama kararı verilen 26 yaşındaki Hatice Tiryaki’nin, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturması tamamlandı. Tutuklu olarak yargılanmasına devam eden cani annenin "Altsoydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan 50 yıl hapsi istendi.      

Olayın Detayları İddianamede Yer Aldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olay ile ilgili hazırlanan iddianamede olaya şu şekilde yer verildi:

Şubat 2017 tarihinde Hatice Tiryaki adlı kişi, 5 yaşındaki Muhammed Tiryaki ve 5 aylık kızı Rabia Tiryaki’yi boğarak öldürdü. Yaşanan olayın ardından Hatice Tiryaki, abisi U.A.’yı aradı. Olayın bilgisini alan abi, annesini de alarak Hatice Tiryaki’nin evine gitmek için yola çıktı. Dışarı çıkan anne ile abi, sokağın başına vardıklarında Hatice Tiryaki’yi yerde yatar vaziyette gördü. U.A. kaldırımın üzerinde yatan Hatice Tiryaki’den evin anahtarlarını alarak olayın meydana geldiği eve gitti. Eve giden U.A. isimli abi, 5 aylık ve Betasus 5 yaşındaki yeğenlerini çekyatın üzerinde cansız şekilde buldu.

‘Yeşil Adam Çocuklarını Öldürürsen Onlar İçin İyi Olacak’ Dedi

Mahkemeye ifade veren Hatice Tiryaki, olayı şu şekilde aktardı:

 “Eşimle 7 yıllık evliyiz. Eşimle aramızda sorunlar vardı. Çocuklarım da uzun süredir hastaydı.  Ben yaklaşık 3 aydır 'Yeşil adam' görüyorum. Oğlum Muhammed bana 'Ben artık iğne vurulmak istemiyorum anne' diyordu.  'Yeşil adam bana çocuklarını öldürürsen onlar için en iyisi olur, iğne de vurulmazlar' diyordu.  Ben onların iyiliğini istiyordum. Kendime geldiğimde kendimi banyoda buldum. Daha sonrasında kendimi sokağa attım. Ağabeyimi aradım. 'Çocuklara bir şey oldu ben sokaktayım bir bakın' dedim.  Onlar da bakmışlar çocuklarım ölmüş ben olay anını hatırlamıyorum,  eşimin beni evden çıkarmamasından dolayı psikolojim bozuldu. Kendimi iyi hissetmiyorum.”

İddianame Kabul Edildi-50 Yıl Hapsi İstendi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada hazırlanan iddianamede Hatice Tiryaki'nin "Altsoydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan iki şer kez  25 yıl hapis cezası istedi.  Hatice Tiryaki önümüzdeki günlerde Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Kamubulteni.com  | Ankara