Çocuğu Olanlara Devletten 600 TL Yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal destek programı kapsamında çocuğu olan ailelere 300, 400 ve 600 TL’ye kadar destek ödemesi yapılacak. Peki başvurular nasıl yapılır, bu ödemeyi kimler alabilir?

Çocuğu Olanlara Devletten 600 TL Yardım

Hükümet tarafından yapılan destek ödemeleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2015 sonrası doğan çocuklar için destek ödemesi yapıyor. Paralar PTT üzerinden yatıyor.

2015 ve sonrası doğan çocuğu olan ve daha önce başvuru yapmayan herkes doğum yardımı adı altında bu programa başvuru yapabiliyor. Ödemeler 300, 400 ve 600 TL şeklinde yapılıyor. Peki ücretler neye göre belirleniyor.

Birinci çocuk için 300 TL ödeniyor,

İkinci çocuk için 400 TK ödeniyor,

Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL ödeme yapılıyor.

Ödemeler tek sefer yapılıyor ve daha önce başvurduğunuz çocuğunuz için tekrardan başvuru yapılamaz, başvuru yapılmayan 2015 sonrası çocuğunuz varsa onun için başvuru yapabilirsiniz.

Başvurular Nasıl Yapılır ve Başvuru İçin Hangi Evraklar Gerekli

Başvurular e-devlet üzerinden ve bulunduğunuz şehirdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılıyor.

Kimler Başvuru Yapabilir

Yurt içinde ve yurt dışında 15 Mayıs 2015 sonrasında canlı doğum yapan her Türk Vatandaşı ve Mavi Kartı bulunan her vatandaş bu yardıma başvuru yapabilir. Bunun için herhangi bir gelirinizin olması başvuruya engel değil.

Ödemeyi Kim Alır

Başvuru önceliği annenindir. Annenin Türk vatandaşı/Mavi kartlı ya da sağ olmaması halinde, başvuru aynı şartları taşıyan baba tarafından yapılır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /