Çin’den Yapay Zeka İle İlgili Düzenleme Ekim Ayında Yürürlükte

Shanghai’da bulunan yerel meclis, geçen Perşembe günü yapay zeka Endüstrisinin gelişimini destekleyen düzenlemeyi kabul etti. Çin dünya üzerinde yapay zeka sektörü noktasında her zaman fark yaratmaya da devam ediyor. Bununla birlikte zaten eyaletleri noktasında düzenleme gerçekleştirdiler. Ekim 2022 yılı içerisinde bu durumun yasal bir zemine uydurulması ile birlikte dünyaya daha net bir şekilde açılacaklar. Bunun sayesinde de halka açık bir şekilde bilgiler sunulacak ve insanlar rahat bir şekilde internet

Çin’den Yapay Zeka İle İlgili Düzenleme Ekim Ayında Yürürlükte

Yönetmeliğe göre, yapay zeka endüstrilerinin gelişimlerini desteklemek, yapay zeka hakkındaki işletmelerin çoğalmasını artırmak yapay zeka endüstrisinde genel inovasyonu ile yapılacak atılımları teşvik etmektir. Belirtilen düzenlemeye göre, şehir yönetiminin, bazı şirketlerin inovasyon kapasitelerini desteklemek veya yapay zeka endüstrisi için gelişim alanlarını genişletmektir.

 Yönetmeliğe göre diğer yandan yapay zeka ile ilgili etik alanında uzman kişilerce bir komite kurulması şart koşulmaktadır. Bunun yanında engelliler, yaşlılar, çocuklar ve kadınların aralarında olacağı kullanıcı grupların korunmasını amaçlamaktadır. Yapay zeka, Shangha’in kaynakları yoğun hale getirip geliştirmeye çalışmak olarak önde gelen 3 3 endüstriden biri olmayı hedeflemektir. Gelecekte yapay zeka ile yapılacak işlemler daha kolay olması düşünülmektedir.