Çin Yapımı, Sürücüsü Olmayan Monoray Trenler Tayland’da

Bir Çin şirketi, sürücüsü olmayan ve bindirme tip monoray ternin modellerini Çin’in doğusunda bulunan merkeze Salı günü açılan 2022 Dünya İmalat Kongresine tanıtım amacıyla getirdi.

Çin Yapımı, Sürücüsü Olmayan Monoray Trenler Tayland’da

Monoray treninin üretici firma olan CRRC Puzhen Alstom’a göre, şirketin ürünleri konvansiyonel metrolara göre daha düşük maliyeti sayesinde Çin’in birçok şehrinde kullanılmaktadır. 2022 yılı Dünya İmalat Kongresinde olan monoray modeli, metrolardan farklı olması nedeniyle hat üzerinde lastik tekerlekler ile ilerlemekte toplam maliyeti metronun üçte biri kadardır. Kent ulaşımında trafik baskısını büyük ölçüde azaltır.

Xu Haida, CRRC Puzhen Alstom Firmasının yaptığı bir açıklamada ise, ‘’Monoray tren modellerimiz Çin’in yanı sıra Brezilya ve Tayland gibi ülkelere ihraç edilmektedir’’ demiştir. Monoray treninin içi geniş olup sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Monoray treniyle uzun bir yolculuk yaparak kentte bulunan manzaraları seyredebilirsiniz açıklamalarını da yapmıştır. İşletmeci firmanın diğer bir açıklaması ise, insansız çalışan trenlerin pembe hat ve sarı hat önümüzdeki yıl yani 2023 yılında çalışması düşünülmektedir denildi.