Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei: Ölü Sayısı 521' Yükseldi!

Çin Halk Cumhuriyeti'nin istanbul Başkonsolosu Cui Wei, koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 521'e yükseldiğini, vaka sayısının 17 bini geçtiğini söyledi. Hastanelerden taburcu olanların sayısı ise 21 bini geçmiş durumda.

Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei: Ölü Sayısı 521' Yükseldi!

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Çin'den dünyaya yayılmaya başlayan yeni tip koronavirüsü hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Wei, koronavirüsü nedeniyle ölen kişi sayısının 521'e yükseldiğini bildirirken, vaka sayısının ise 17 bin 335 olduğunu söyledi. Hastanelerden taburcu olan kişi sayısının ise 21 bini geçtiği öğrenildi.

Sağlık Bakanı Koca'dan Koronavirüsü Hakkında Son Dakika Açıklamaları

Bakan Koca şunları kaydetti:

Ülkemizde koronavirüsü olmadığı, ülkeye girişinin önlenmek üzere bilim kurulunun aldığı önlemleri hayata geçirme konusunda özen gösteriyoruz. Bilim kurulunun gündemine gelen başka ülkelerden havaalanında termal görüntüleme, gibi önleyici yaklaşımları devreye girip girmemesiyle ilgili çalışmalar olduğunu söylemiştik. Bilim kurulu bu dönemde özellikle uzak doğu asyadan gelen ülkelerden, (japonya, tayvan, tayland, hong kong, singapur, güney kore) olan uçuşlara termal kamera uygulamasının doğru olacağını , yarından itibaren bununla ilgili uygulamaya geçeceğimizi söylemek istiyorum.

17 BİN VAKA, 361 ÖLÜ

Bu dönemde giderek vaka sayılarının arttığını biliyoruz. Şu an itibariyle 17 bin 485'e yükselen vaka var, hayatını kaybeden kişi sayısı 361 'e yükseldi. Çin dışında hastalık halen sınırlı durumda. Biz her türlü tedbir ve gelişmeyi kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğiz.

SEFER SAYISI AZALMIŞTI

Özellikle bugün üzerinde tartışılan Çin'den uçuşların sefer sayısı azaldı. THY bununla ilgili harekete geçti, belli bir takvime kadar. Çin havayollarından gelen uçuşların olduğunu biliyoruz, biz bu anlamda alınması gereken tedbirleri hayata geçirdik. Salgının merkezi olan Wuhan şehrindeki olgu sayıların giderek diğer şehir ve eyaletlere uzanması , sayının artması nedeniyle Çin'den gelen uçuşları belli bir süreyle olması şeklinde bilim kurulunun önerisi oldu. Bu süre zarfında hem enfeksiyon seyrinin pik yapacağı, devamında nasıl tedbir alınması gerektiğiyle ilgili düşünüldü.

ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLIYOR! ÇİN'DEN GELEN UÇUŞLAR DURDURULDU

Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin'den gelen tüm uçuşların durdurulması kararını aldık. Bunu son bilgi olarak paylaşmak istiyorum. Ay sonu itibariyle devam edip etmeyeceği tekrar değerlendirilecek. Sizinle aldığımız kararı paylaşacağız.

KARANTİNA'DA 2. GÜN

Ayrıca biliyorsunuz, 61 kişinin hastanemizde takip edildiği süreç var. Dün kendilerini ziyaret ederek, yapılan hizmetlerin koordinasyon varsa eksiğin tamamlanması için yerinde görmek istedik. Oldukça morallerinin yüksek olduğu, kendilerinin her türlü taleplerinin yerine getirildiği ve getirileceğini , hasta olmadıklarını, hasta muamelesi yapılmayacağını söyledik. 

61 Kişiden alınan numunelerde koronavirüsüne ait bulgu bulunamadı.